"Čarobnjaci" iz šešira izvukli -20: TEO BEZ MINUTA, BOBI MINIMALNO

Autor:

Sport

21.11.2018

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Los Anđeles Lejkersi su izgubili od Vašingon Vizardsa na gostovanju rezultatom 125:118, dok je Toronto u dramatičnoj završnici savladao ekipu Orlanda 93:91. Portland je bio bolji od Njujorka 118:114, dok je Bruklin savladao Majami 104:92.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boban Marjanović

Klipersi su u prestonici imali furioznu prvu četvrtinu u kojoj su vodili čak 40:18, a to je bilo Vizardsima već drugi put uzastopno da gube sa preko 20 razlike u prvom periodu. Probali su "čarobnjaci" da se vrate u drugoj deonici, ali preokret zapravo tek počinje u trećoj. 

Razigrali su se tada Džon Vol i Bredli Bil i na njihovim krilima Vašington se spušta na -11 do kraja trećeg perioda. U četvrtoj se nastavlja velika borba, tada je dve trojke ubacio Džef Grin, a prvo vođstvo domaći uzimaju tek na tri i po minuta do kraja. Serijom 11:2 Vizardsi u poslednji minut ulaze sa sigurnom prednošću i dobijaju meč. 

Džon Vol je utakmicu završio sa 30 poena, Bredli Bil je imao 27, dok je kod Klipersa Tobijas Heris imao 29. Boban Marjanović je na parketu bio samo četiri minuta i promašio je jedan šut za dva, imao je i jedan faul, a Miloš Teodosić je meč presedeo na klupi. 

Toronto je bolje počeo meč protiv Orlanda na Floridi i imao je 12 razlike posle prve četvrtine. Takvo vođstvo su Reptorsi održali do poluvremena da bi Orlando u trećoj četvrtini došao do preokreta.

Medžik je u nekoliko navrata u trećoj deonici vodio poen ili dva razlike, da bi rezultatska klackalica bila na snazi tokom celog poslednjeg perioda. Igralo se koš za koš u poslednjih nekoliko minuta, a Orlando je na 10 sekundi do kraja gubio 91:89.

Tada je najpre Evan Furnije zakucao ostavivši Reptorsima 2,3 sekunde, a na asistenciju Kajla Laurija Deni Grin donosi pobedu Torotnu.

Grin je meč završio sa 13 poena, Kavaji Lenard je imao 18, a kod Orlanda je Furnije bio najbolji sa 27 poena. Nikola Vučević je ubacio 14 poena uz 18 skokova. 

Meč Portlanda i Njujorka je uglavnom bio izjednačen da bi u poslednjoj četvrtini Trejl Blejzersi imali kontrolu nad rezultatom. Niksi su pokušavali da se vrate u domaćoj hali ali je pogotcima Demijena Lilarda i Evana Tarnera Portland obezbedio pboedu.

Si Džej Mekolum je meč završio sa 31 poenom, Lilard sa 29, a Jusuf Nurkić je imao 13 poena i 10 skokova. Tim Hardavej je kod Njujorka ubacio 32 poena, a Mario Hezonja je kao starter imao dva.

Majami je uglavnom vodio u utakmici protiv Bruklina, ali su Netsi prelomili meč u poslednjoj četvrtini. Majami je u nju ušao sa plus tri, ali su Netsi dobili poslednji period meča 30:15 i slavili su 104:92.

Dianđelo Rasel je imao 20 poena za Bruklin, dok je za Majami Hasan Vajtsajd ubacio poen više. Hitu je na ovom meču falio Goran Dragić. Džanan Musa takođe nije bio u rosteru Bruklina. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading