SKANDALČINA! Svetsko prvenstvo u Kataru NAMEŠTENO?!

Autor:

Sport

27.12.2022

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tako makar tvrdi legendarni selektor.

SKANDALČINA! Svetsko prvenstvo u Kataru NAMEŠTENO?!

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je Mundijal u Kataru, nakon što je u velikom finalu porazila Francusku posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Ipak, neki smatraju da je titula za Argentinu nameštena i da je FIFA gurala "Gaučose" na tron, kako bi napravila bajkovitu priču, u kojoj je glavni akter Lionel Mesi. Tako misli i Igor Štimac, nekadašnji selektor Hrvatske.

- U nas (Hrvatsku) sam verovao. Naravno da sam malo tu i navijački reagovao. Argentinu sam gledao dosta pre turnira, znao sam njihovu snagu, a malo i karmu. Francuzi su s Mbapeom permanentni favorit i bez obzira na to što im je nedostajalo dosta igrača izgledali su moćno. Maroko mi je bio oduševljenje, ali njih sam baš zbog tog 'dark horsea' stavio među četiri najbolje ekipe. Naslov je osvojila Argentina - rekao je Štimac za "Sport klub".

Foto: Starsport

Igor Štimac, bivši selektor Hrvatske

On je zatim izneo i ozbiljen optužbe na krovnu fudbalsku organizaciju.

- Ostaće ta jedna velika mrlja. FIFA je nažalost pomogla Argentini. Meni je to puno veći problem od cele fame oko organizatora SP. Bez obzira na to što je Mesi igrao dobro, što je reprezentacija koja je dobro posložena, gorak se ukus neće moći isprati.

Argentina je na prvenstvu izvela čak pet penala, a interesantno je da su ih svaki put dobijali kada je rezultat i dalje bio neizvestan, a u oči upada činjenica i da su jedanaesterac dobili i u četvrtfinalu, polufinalu i finalu, što je velika rekost.

Ipak, na kraju se pamti samo titula, a Argentinci su u Dohi stigli do svoje treće "boginje".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading