SAVEZ PRELOMIO: Ništa od smene - SELEKTOR ostaje do EURA!

Autor:

Sport

18.12.2022

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doneli su konačan sud posle ispadanja sa Mundijala.

SAVEZ PRELOMIO: Ništa od smene - SELEKTOR ostaje do EURA!

Foto: Tanjug/AP

Garet Sautejt, selektor reprezentacije Engleske, ostaće na toj funkciji i dalje, pošto će predvoditi tim i kroz ciklus kvalifikacija za Euro 2024. godine, potvrđeno je iz FA Engleske.

Sautgejt je ovu selekciju vodio do finala Evropskog prvenstva prošle godine, gde je Engleska izgubila na Vembliju veliko finale od reprezentacije Italije, posle izvođenja penala, a ove godine je zaustavljen u četvrtfinalu Mundijala, posle poraza od 2:1 protiv ekipe Francuske.

- Oduševljeni smo što možemo da potvrdimo da će Garet Sautgejt nastaviti rad na poziciji menadžera Engleske i voditi nas kroz kampanju za Euro 2024. godine - rekao je izvršni direktor FA Engleske, Mark Bulingem.

Sautgejt je posle poraza u četvrtfinalu Mundijala od Francuske potvrdio da razmišlja da ali da nastavi sa poslom, ali su izgleda razgovori urodili plodom, pa će imati još jednu priliku da napravi veliki uspeh sa ovom ekipom.

Njemu je u prilog išlo i to što su ključni igrači tima bili za to da Sautgejt ostane selektor, pa njemu na kraju nije preostalo ništa drugo nego da ostane na klupi ove selekcije.

Garet Sautgejt kao selektor Engleske ima skor od 49 pobeda, 18 nerešenih i 14 poraza, a sada ga očekuju obaveze u kvalifikacijama za EURO 2024. u Nemačkoj, a Englezi se nalaze u grupi C, zajedno sa Italijom, Ukrajinom, Severnom Makedonjiom i selekcijom Malte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading