RUŽNO I NEPOTREBNO! Pitali smo Binića o VELIČANJU NDH, legenda Crvene zvezde ŽESTOKO ODBRUSILA Hrvatima!

Autor:

Sport

11.12.2022

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragiša Binić ponašanje hrvatskog medija okarakterisao „ružnim i bespotrebnim“, uz nerazumevanje njihove potrebe da konstantno mešaju sport i politiku.

RUŽNO I NEPOTREBNO! Pitali smo Binića o VELIČANJU NDH, legenda Crvene zvezde ŽESTOKO ODBRUSILA Hrvatima!

Foto: Tanjug/AP, Starsport

Fudbaleri Hrvatske napravili su veliki podvig plasmanom u polufinale Mundijala, a uspeh „vatrenih“ žestoko se slavi u našem komšiluku. Ipak, hrvatska javnost nije mogla da ga isprati bez skandala, pošto je tamošnji „Hrvatski tjednik“ objavio sramotnu naslovnu stranu. Na njoj je preko tradicionalnih kockica bila ispisana parola „Živela nogometna država Hrvatska“, ali su prva tri slova „boldovana“ uz jasnu aluziju na zločinanku NDH.

RUŽNO I NEPOTREBNO

Ovakva konotacija izazvala je burne reakcije u Srbiji, a legendarni as Crvene zvezde Dragiša Binić osudio je potrebu Hrvata da se konstantno vraćaju unazad i međaju sport i politiku.

- To je zaista ružno, bez okakve potrebe. Pritom ni ta istorija koju veličaju nije baš takva kakvom je oni predstavljaju. Tako u Hrvatskoj javnost je konstantno okrenuta tim političkim temama, koje su često povezane sa Srbijom. Tu bih jasno razdvojio ponašanje igrača, reprezentativaca, od načina na koji izveštavaju mediji – počeo je Binić razgovor za „Srpski telegraf“, a potom je pohvalio učinak „kockastih“ tokom pet utakmica Svetskog prvenstva u Kataru.

Foto: Printscreen

Naslovnica "Hrvatskog tjednika"

- Momci su dali primer kako se bori za nacionalni dres. Ne samo nama, već celoj Evropi, plus imaju fenomenalav vezni red koji može da parira svekoj selekciji sveta. Meč sa Brazilom su rešili igrači Dinamo Zagreba iz domaćeg šampionata (Livaković, Oršić, Petković prim. aut), što je još jedna potvrda kvaliteta. Polufinala će biti neizvesna, ali očekuje dve selekcije sa „starog kontinenta“ u finalu jer bi to bila odlična stvar za evropski fudbal – dodao je legendarni Bina.

Podsetimo, Hrvati će se za plasman u finale Svetskog prvenstva boriti sa Argentinom u utorak od 20 časova, dok drugi polufinalni par čine branilac titule, Francuska, i selekcija Maroka.

Nezavisna Država Hrvatska formirana je tokom Drugog svetskog rata, u periodu od 1941. do 1945. godine, smatra se simbolom zločinačke tvorevine, budući da je njeno postojanje obeleženo sistematskim progonom Srba. Iako ne postoje opšteprihvaćeni podaci, pretpostavlja se da je tokom njenog postojanja iz Hrvatske proterano ili ubijeno preko 500 hiljada srpskih državljana, a mnogi od njih su život izgubili u ozloglašenom Jasenovcu, a brojni Hrvati ni te zločine ne priznaju, ili se trude da ih „marginalizuju“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading