VELIKA PLJUVAČINA U KOMŠILUKU! Smučilo im se zbog KALKULANTSKE igre - čemu strah u Kataru?

Autor:

Sport

23.11.2022

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Susedi su definitivno razočarali svoje navijače na otvaranju.

VELIKA PLJUVAČINA U KOMŠILUKU! Smučilo im se zbog KALKULANTSKE igre - čemu strah u Kataru?

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić

Fudbaleri Hrvatske i Maroka odigrali su 0:0 na otvaranju grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru, u meču na kom su susedi stvorili samo jednu izglednu šansu.

Četvrti dan Mundijala možete pratiti u live blogu.

Daleko od toga da je Maroko loša reprezentacija, u svojim redovima ima fudbalere iz Bajerna, Čelsija i PSŽ-a, ali se od Hrvatske očekivao dosta bolji nastup na otvaranju. Izdanje Hrvatske se nikako nije svidelo ni tamošnjim medijima, koji nisu štedeli svoje fudbalere.

- Dalić je postavio ekipu tako da traži nulu, a na kraju je to i dobio. Remi je na otvaranju grupe solidan ishod, ali Hrvatska će u nastavku prvenstva morati pokazati više, a Dalić će svetskog vicešampiona morati da pusti da igra svoju igru. U suprotnom će se na današnju nulu gledati na sasvim drugačiji način - navodi se u tekstu "Indeksa".

Foto: Tanjug/AP

Hrvati su razočarali na otvaranju

U istom tekstu se navodi da Hrvatska ima bolje igrače nego Maroko, pa da je izdanje njihove selekcije u najmanju ruku "bljutavo".

- Sa druge strane, Hrvatska je bitno kvalitetnija ekipa od Maroka, došla je na turnir sa top ekipom i u sjajnoj formi i bljutavo je kad odigra utakmicu u kojoj ne može organizovano ući u zadnju trećinu terena. 

Za kraj, navodi se da je  Zlatko Dalić postavio ekipu predefanzivno i da osim par šuteva iz daljine, Hrvatska nije mogla ozbiljnije da pripreti.

U čitavoj utakmici Hrvatska je imala samo jednu čistu i izrađenu šansu. Osim toga, Hrvatska je imala samo udarce iz daljine, a to dovoljno govori o tome koliko je uspešno ulazila u zadnju trećinu terena. Šta više, veći deo utakmice nije uspela izneti loptu iz svoje prve linije. Problem u tom pogledu bila je činjenica da je Dalić u svakom trenutku ostavljao šest ili sedam igrača ispred lopte, u strahu od marokanske kontre jednom kada se (i ako se) ona izgubi - navodi se na "Indeksu".

Nakon ovog remija, Hrvate u drugom kolu čeka susret sa Kanadom, dok će u trećem kolu grupe F naše komšije ukrstiti snage sa selekcijom Belgije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading