MUNDIJAL ZAVIJEN U CRNO: Čuveni fudbaler UBIJEN, jeziva tragedija potresla svet - užas koji ne sme i nikada neće biti zaboravljen!

Autor:

Sport

21.11.2022

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svirepo i hladnokrvno - ovo je samo igra, ali ne gledaju svi isto na fudbal - bolesni fanatizam.

MUNDIJAL ZAVIJEN U CRNO: Čuveni fudbaler UBIJEN, jeziva tragedija potresla svet - užas koji ne sme i nikada neće biti zaboravljen!

Foto: shutterstock

Prošlo je više od 28 godina kada je na svirep način ubijen fudbalski reprezentativac Kolumbije Andres Eskobar. Na Mundijalu u SAD (Sjedinjene Američke Države), selekcija Kolumbije se našla u istoj grupi sa domaćinm, zatim selekcijom Rumunije i Švajcarske.

Sporna utakmica odigrana je 22. juna 1994. godine na stadionu Rouz Boul u Pasadini. Kolumbija je do tog meča imala poraz od Rumunije i samo trijumf protiv domaćina bi ih ostavio u trci za osminu finala Mundijala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Andres Eskobar

Nažalost, Eskobar je odlučio da izvede dosuđeni penal, ali nije pogodio - ispostaviće sekanije da mu je to bio penal vredan života. Na kraju, Amerika je slavila sa 2:1, ali niko nije ni slutio da bi Eskobaru moglo tako nešto da se dogodi...

- Uveravam vas da se ništa čudno nije desilo u našoj grupi, jednostavno smo odigrali loše. Vidimo se uskoro jer život se ne završava ovde - napisao je Eskobar u kolumni za "El Tiempo", a koja je objavljena samo nekoliko sati pre nego je brutalno ubijen, a te reči i dan danas izazivaju jezu.

Deset dana kasnije Eskobar se vratio u Kolumbiju, iako je prvobitno planirao da poseti rodbinu u Las Vegasu. Kolumbijski fudbaler je noć proveo sa prijateljima u jednom noćnom klubu u predgrađu Medeljina. Prema zvaničnoj policijskoj verziji Eskobar je klub napustio oko tri časa ujutru.

Na parkingu ispred kluba sačekale su ga tri osobe koje su počele da se svađaju sa njim. Eskobar je već ušao u automobil kada je jedan od njih izvadio pištolj i ispalio 12 metaka u fudbalera. Navodno, ubica je posle svakog pucnja uzvikivao: "Gol", na način na koji to rade južnoamerički komentatori. Ubica je navodno bio šofer ozloglašenog narko-bosa. Eskobar je izdahnuo 45 minuta kasnije, a na sahrani je bilo više od 120.000 ljudi.

Imao je svega 27 godina u trenutku smrti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading