PRESEDAN: Britanski policajci stižu u Katar!

Autor:

Sport

02.11.2022

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnje.

PRESEDAN: Britanski policajci stižu u Katar!

Foto: Tanjug/AP

Britanski policajci biće raspoređeni u Kataru tokom Svetskog prvenstva i biće "tampon zona" i "tumači kulture" između navijača i lokalnih organa reda.

Ovo je potvrdio i visoki zvaničnik policije Mark Roberts.

- Fokus je da sprečimo nesporazume u kojima navijači nenamerno izazovu uvredu", rekao je Roberts - preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Nesporazumi bi mogli da se dogode iz konzumiranja alkohola, skidanja majica, okupljanja u velikom broju, mahanjem zastavama i sličnim navijačkim stvarima.

Britanci će poslati delegacuiju od 15 službenika.

- Zaista želimo da britanski policajci koji odu tamo budu tampon zona i tumači kulture kako bi prvi obavili razgovore sa našim navijačima pre nego što neko drugi bude raspoređen. Njihov primarni cilj biće da se povežu sa navijačima i policijskim snagama da bismo rekli: 'Ne kažemo da niste u pravu, ali to izaziva uvredu, tako da biste možda mogli da ublažite svoje ponašanje pre nego što neko drugi interveniše - naveo je Roberts.

Svetsko prvenstvo počinje 20. novembra, a očekuje se oko 4.000 engleskih navijača tokom grupne faze, dok bi taj broj mogao da poraste ukoliko Hari Kejn i drugovi obezbede plasman u nok-aut fazu takmičenja.

- Nemamo ovlašćenja, nismo tu da sprovodimo lokalne zakone. Ono što treba da uradimo je da razgovaramo sa navijačima. Nećemo im držati lekcije o ponašanju, savet bi bio da budete dobar gost. Naši policajci su tu i ako smatramo da ima problema pokušaćemo da intervenišemo na nižem nivou i da se pobrinemo da svi ostanu bezbedni - zaključio je Roberts.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading