TOTALNI ANONIMUSI, A IGRAĆE NA SP: Tadićev saigrač za KOJEG do skoro niko nije znao, a za preostalu trojicu SIGURNO niste ni čuli! (GRUPA A/FOTO)

Autor: Andrej Kosić

Sport

21.10.2022

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetsko prvenstvo u fudbalu je smotra najboljih reprezentacija i igrača na planeti, ali se među fudbalerima uvek nađu neka potpuno nepoznata imena. Mi smo odlučili da iz svakog nacionalnog tima koji će igrati u Kataru pronađemo jednog igrača za kojeg je malo ko čuo.

TOTALNI ANONIMUSI, A IGRAĆE NA SP: Tadićev saigrač za KOJEG do skoro niko nije znao, a za preostalu trojicu SIGURNO niste ni čuli! (GRUPA A/FOTO)

Foto: Starsport

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić

Našu priču krenućemo od grupe A u kojoj se nalaze domaćin Katar, Ekvador, Senegal i Holandija.

KATAR

Reprezentacija Katara će na Mundijalu nastupiti samo sa igračima koji nastupaju u domaćem prvenstvu.

Glavni i najpoznatiji igrač tima je sjajni napadač Almoez Ali, koji sa velikim uspehom nosi dres Al Duhaila.

Ipak, tu je veliki broj fudbalera koji su potpuno nepoznati, ne samo srpskoj, već i svetskoj fudbalskoj javnosti, a mi smo odlučili da vas bliže upoznamo sa defanzivcem Al Vakre Mohamedom Emadom (21).

 

 

Emad će se skoro sigurno naći na spisku fudbalera koji će igrati na Mundijalu u svojoj domovini, a reč je o igraču kojeg čak ni Paninin nije uvrstio u svoj album.

On može da igra na svim pozicijama u odbrani, a najbolje se snalazi na mestu štopera i desnog beka. Standardni je prvotimac Al Vakre za koju je ove sezone odigrao 36 mečeva na kojima je upisao po gol i asistenciju.

Zanimljivo je da Emad još uvek nije debitovao u seniorskoj reprezentaciji Katara, dok je za U23 tim svoje zemlje odigrao tri utakmice. Na poslednja dva prijatejlska meča, koja je domaćin Mundijala igrao protiv Gane i Čilea, ovaj mladi defanzivac proveo je na klupi za rezervne igrače.

Očekuje se da će Emad sličnu ulogu imati i na predstojećem Svetskom prvenstvu, a ostaje nam da vidimo da li će dobiti i priliku da debituje u dresu nacionalnog tima.

EKVADOR

Ekvador se vraća na smotru najboljih reprezentacija sveta posle osam godina. Ova južnoamerička reprezentacija propustila je Mundijal u Rusiji, a u Katar stiže sa ambicijama da prođe u nok-aut fazu po drugi put u svojoj istoriji.

Za razliku od Katara u reprezentaciji Ekvadora igra veliki broj poznatih igrača, ali i u ovoj reprezentaciji postoje anonimusi.

Jedan od njih je i mladi štoper Džekson Porozo (22).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džekson Porozo u dresu Ekvadora

On trenutno nastupa u dresu francuske Troe, a za reprezentaciju Ekvadora odigrao je pet utakmica.

Porozo je za svoju zemlju debitovao u prijateljskom meču protiv Bolivije 2019. godine, a zanimljvo je da na poslednja tri pripremna meča Ekvadora na terenu proveo svih 270 minuta.

Za Troa je ove sezone odigrao osam mečeva u Ligi 1 i uspeo je da postigne čak dva gola, a tome je dodao i jednu asistenciju.

Svih pet mečeva na kojima je Porozo igrao za Ekvador bili su prijateljski, pa će u Kataru imati priliku da po prvi put odigra neki meč u dresu nacionalnog tima koji će imati rezultatski značaj.

SENEGAL

Senegal u 21. veku predstavlja jednu od najjačih afričkih reprezentacija, a u Katar i stižu kao šampioni svog kontinenta.

Ovo će im biti treće, a drugo uzastopno, učešće na Mundijalima. U timu imaju igrače poput Sadia Manea, Kalidua Kulibalija, Eduara Mendija, pa su im u Kataru samim tim i apetiti veliki.

Ipak, mi se u ovom tekstu nećemo baviti njihovim zvezdama, već sa izvesnim Aliuom Badara Fatijem.

 

 

Ovaj visoki čuvar mreže ima 23 godine i nastupa u domovini za ekipu Kasa Sports.

On nikada nije stao na gol Senegala, ali je bio deo tima koji je osvojio Afrički Kup nacija i izborio put u Katar.

Male su šanse da ćemo ga videti na golu na predstojećem Mundijalu, pošto ima žestoku konkurenciju u vidu Eduara Mendija i Alfreda Gomisa.

Ipak, biće to još jedna prilika da mladić iz malog senegalskog sela Kago, bude okružen svetskim fudbalskim zvezdama.

HOLANDIJA

Holanđani su u Brazilu osvojili treće mesto, a potom nisu učestvovali na SP u Rusiji. Sada u Katar stižu sa velikim nadanjima, a cilj im je kao i na svakom takmičenju, titula.

Teško je bilo pronaći reprezentativca Holandije koji je totalno nepoznat fudbalskoj javnosti, pa smo se odlučili za jednog koji je do skoro bio potpuno nepoznat.

U pitanju je iskusni čuvar mreže Ajaksa Remko Pasver (38). Iako je u poznim igračkim godinama, njegova karijera nedavno je dostigla vrhunac, a sve će kulminirati na predstojećem Mundijalu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Remko Pasver

Naime, Pasver je u dresu Holandije debitovao tek 22. septembra u meču Lige nacija protiv Poljske, što je manje od dva meseca pre njegovog 39. rođendana.

On je u redove Ajaksa stigao 2021. godine iz Vitesea, a u dresu najvećeg holandskog kluba, koji kao kapiten predvodi Dušan Tadić, sakupio je 42 nastupa.

Pasver je tako u smiraj svoje karijere dobio šansu da brani na najvećoj sceni, a po svemu sudeći biće prvi golman Holandije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Iskusnim čuvarom mreže završavamo sa grupom A, a do početka SP "upoznaćemo" vas sa najnepoznatijim fudbalerom svake reprezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading