JOVIĆEVA POVREDA NE MORA DA ZNAČI PEH: Lukini maleri donose sreću!

Autor: Žarko Sokić

Sport

19.10.2022

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Jović doživeo je povredu zbog koje je morao da napusti teren u sedmom minutu meča izmešu Fjorentine i Lećea. On se požalio na bol u mišiću i na taj način zabrinuo je selektora Dragana Stojkovića Piksija jer ako se ispostavi da je povreda ozbiljnije prirode, može da se desiti da propusti Mundijal u Kataru.

JOVIĆEVA POVREDA NE MORA DA ZNAČI PEH: Lukini maleri donose sreću!

Foto: Starsport

Luka Jović i Dušan Tadić

Ako se to kojim slučajem i desi, ne mora da znači katastrofu, već dežavi, koji bi mogao na kraju da donese mnogo radosti Srbiji. Naime, dok je za sebe kralj malera, Luka Jović je za druge, definitivno, srećan. Nešto poput malog Stanoja, koji je bio talija reprezentaciji Jugoslavije u Montevideu.

IZOSTAO SA MUNDIJALITA

Svi se rado sećamo zlatnih "orlića", koji su se na krov sveta popeli u Novom Zelandu. Luka Jović bio je deo ove generacije, ali je od nastupa odustao zbog povrede kolena. Ona se desila na meču protiv Čukaričkog, a tadašnji trener Zvezde Nenad Lalatović posle pomenute utakmice je istakao.

- Potrebno je mirovanje od dve do tri nedelje. Sve je individualno, od slučaja do slučaja, možda odmor bude i duži - govorio je Lalatović.

To nije ubedilo čelne ljude saveza koji su tražili lekarske izveštaje od Zvezde, digla se prašina, spominjalo se da Jović nije prihvatio poziv jer se zaljubio, a epilog svega bilo je zlato, ali bez talentovanog napadača.

PROPUSTIO DVA FINALA

Fudbaleri Reala osvojili su Ligu šampiona prošle sezone, a deo tima bio je i Luka Jović. Srbin se tri puta našao na terenu, u porazu od Šerifa (1:2), pobedama protiv Šahtjora (2:1) i Intera (2:0), ali nije postigao pogodak za ukupno 113 minuta. Finalni meč protiv Liverpula proveo je na tribinama zbog povrede.

To je očigledno donelo sreću "kraljevskom klubu", koji je osvojio Ligu šampiona, ali i Primeru. Zanimljivo je da je Jović bio na klupi i na meču finala Kupa Nemačke u sezoni 2017/18, kada je njegov Ajntraht savladao Bajern (3:1). Tako teorija da bi Srbija bez Jovića na Mundijalu mogla da napravi uspeh dobija još više na značaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading