JOŠ TRI POBEDE I IDEMO NA EVRO!

Autor:

Sport

19.11.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvuči neverovatno, ali istinito je - fudbalere Srbije od plasmana na Evropsko prvenstvo deli svega tri pobede!

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije

U tu poziciju izabranici Mladena Krstajića došli su dobrim igrama u Ligi nacija, pa će u slučaju da sutra uveče (20.45) savladaju Litvaniju u poslednjem kolu grupne faze overiti prvo mesto u Grupi 4 C Lige. U pretposlednjem kolu "orlovi" su na Marakani savladali Crnu Goru sa 2:1, dok je prvi pratilac Rumunija bila bolja od Litvanije (3:0). Ukoliko Rumuni, koji zaostaju dva boda, ne savladaju Crnu Goru, našim fudbalerima odgovara svaki ishod protiv Litvanaca za overu prvog mesta.

SLABIJI RIVALI

Potom sledi baraž u kojem nas očekuju još dve utakmice protiv rivala protiv kojih ne bi trebalo da drhtimo. Već sada je poznato da će jedan od potencijalnih protivnika biti Finska, bolji iz međusobnog duela Škotske i Izraela, odnosno Bugarska ili Norveška (u zavisnosti od toga koja ekipa završi na prvom mestu nakon poslednjeg kola).

Sve pomenute reprezentacije slabije su rangirane od Srbije na FIFA rang listi. Sistem je jednostavan. U okviru C Lige učestvovaće četiri pobednika svake od četiri grupe. Žrebom će biti određeni parovi polufinala, a potom će se igrati finale. Pomenuti dueli na programu će biti između 26. i 31. marta 2020. godine, kako se ne bi obesmislile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Na tom takmičenju naša selekcija nije učestvovala od 2000. godine, kada je pod imenom Jugoslavija poražena ubedljivo u četvrtfinalu od domaćina Holandije sa 6:1.

RepublikaFoto: Starsport

FAVORITI PROTIV SVIH

Da je preko Lige nacija Srbiji možda lakši i kraći put do kontinentalne smotre, svestan je i kapiten Aleksandar Kolarov, koji ne beži od uloge favorita u potencijalnim duelima u plej-ofu.

- Kada smo već dovde došli, zašto da ne bude tako? Ekipe poput Bugarske, Finske, Izraela, Kipra nisu našeg nivoa, verujem da smo favoriti protiv svih ekipa i, kad smo već ovde, treba na sve da gledamo kao na šansu da odemo na Evropsko prvenstvo. Ali, prvo da obezbedimo to prvo mesto, posle ćemo da gledamo šta i kako dalje - poručio je Kolarov.

BRUKA! Za Crnogorce Kosovo nije deo Srbije

RepublikaFoto: Starsport

Navijački poklič "Kosovo je Srbija" uobičajen je na utakmicama "orlova". Prijateljski nastrojene zemlje, čak i kada im je Srbija rival, prihvataju to skandiranje, ali ne i Crnogorci, koji su to na Marakani odbili. Poređenja radi, čitav stadion u Bukureštu skandirao je pomenutu poruku kada je Srbija gostovala Rumuniji.

Mitrović: Više sam glup nego što sam jak!

Mogao je Aleksandar Mitrović da ponizi reprezentaciju Crne Gore da je u 38. minutu realizovao penal i povećao na 3:0. Umesto toga, njegova "panenka" završila je preko gola, a napadač Fulama priznao je posle meča da je to bio glup potez.

- Nisam planirao panenku, hteo sam da šutnem u suprotnu stranu, ali sam video kako se bacio u sekundi, pa sam odlučio da probam. Ne znam ni ja šta sam hteo. Nikad više neću probati! Ajde da sam promašio za malo, nego deset metara. Gledao sam juče Holandiju kako je Depaj bocnuo i ja sam hteo tako. Pre bih rekao da sam glup nego jak - rekao je Mitrović, koji je na poslednjih pet utakmica za Srbiju dao pet golova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading