BEZ KOPAČKI U REPREZENTACIJU: Došao na odmor, a usledio poziv

Autor:

Sport

16.11.2018

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danijel Aleksić ponovo je u reprezentaciji Srbije posle deset godina, priznaje da je bio iznenađen kada je stigao poziv od selektora Mladena Krstajića

RepublikaFoto: Starsport
Danijel Aleksić

- Stigao sam za vikend u Srbiju, da vidim porodicu u Novom Sadu. Ustao sam, šetao sam sa sinom, kad je telefon zazvonio. Ponedeljak ujutro, ne znam ko je... Prvo me je pozvao Milan Obradović, pomoćnik selektora Mladena Krstajića, a potom i Pavle Simić. Bio sam u isto vreme šokiran i počastvovan. Imao sam tremu. Srećan sam, za mene je srpski dres svetinja! Ovo je nagrada za sve ono što sam preturio preko glave u proteklih nekoliko godina. Samo ja znam koliko sam truda i znoja uložio da se vratim - kazao je za Kurir Aleksić.

Prizanje fudbaler Malatije da nije bio svestan da neko iz nacionalnog tima prati njegove igre.

- Nisam imao pojma da me prate u reprezentaciji. Došao sam u Srbiju, ni kopačke nisam poneo. Imao sam neke druge planove ove nedelje. Pre dolaska u Staru Pazovu morao sam da kupim nove kopačke, kako bih imao u čemu da treniram. 

Saigrači su ga sjajno prihvatili

- Iz mlađih selekcija poznajem Ljajića i Rodića, s njima sam bukvalno odrastao. Tu je i Duća Tadić, s kojim sam debitovao za prvi tim Vojvodine. I Nemanja Matić, sa njim se znam iz mlade reprezentacije. Sve je kako treba. Pre deset godina sam bio klinac. Ne može da se poredi, sada sam daleko iskusniji i ozbiljniji. Pre deset godina sam bio u selekciji naše lige, a ovo je sada najbolja reprezentacija Srbije.

Želi da uživa u reprezentaciji i da pruži sve od sebe ako mu selektor ukaže priliku.


- Čast je biti u grupi sa ovim momcima, što onima mlađim, što starijim... Svaki trening, svaki obrok, svaki minut sa njima znači. Ima tu šta da se nauči. Momci su odradili veći posao u Ligi nacija, sada ga treba samo završiti na pravi način. Imam motiv, sportista sam. Uradiću sve što je do mene, a ako mi selektor ukaže priliku, tu sam - zaključio je Aleksić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading