MIJATOVIĆU PRETI OSAM GODINA ZATVORA

Autor: Ekipa Srpskog telegrafa

Sport

15.11.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura se ne stišava! Ni Predrag Mijatović ni Luka Modrić se ne oglašavaju povodom navodne utaje poraza, a novi detalji i informacije redovno isplivavaju.

RepublikaFoto: Starsport
Murinjo, Mijatović i Lemić

Bivšem jugoslovenskom reprezentativcu preti zatvor, iako zvanično nije uzeo ni evro od produženja Hrvatovog ugovora u madridskom Realu, ali je zato, tvrdi sajt Football Leaks, ilegalno zaradio 23 miliona evra, izbegavajući plaćanje poreza u punom, zakonski propisanom, iznosu!

- Najviša moguća kazna je osam godina zatvora, a izriče se i mera oduzimanja protivpravno stečene imovine i novčana kazna. Čak i kada bi osuđeni vratio sav utajeni porez, bila bi mu izrečena kazna od dve godine zatvora. Treba imati u vidu da često tužilaštvo podigne optužnicu i za zloupotrebu ovlašćenog lica i pranje novca, a onda je u opticaju još viša kazna - kaže advokat Ivan Bajazit za Srpski telegraf.

Podsetimo, Mijat je sarađivao sa Banjalučaninom Vladicom Lemićem, koji nezvanično vodi Modrićevu karijeru jer nije registrovani agent FIFA. Tako je novac od posredovanja u transferu umesto u Belgiju, gde je Lemić prijavljen, išao na račun firme njegovog brata Zorana u Republici Srpskoj kako bi porez platili samo 10 odsto, umesto 33, koliko je u zemljama Beneluksa.

RepublikaFoto: Starsport

Probali smo i juče da stupimo u kontakt sa Mijatovićem, ali nije odgovorao na pozive i poruke poslate na broj telefona koji poseduje naša redakcija.

Modrić prihvatio osam meseci zatvora

Najbolji igrač Mundijala u Rusiji Luka Modrić nedavno se nagodio sa vlastima u Španiji nakon što je priznao da je utajio 870.728 evra od tamošnjih poreznika. On je tako prihvatio osam meseci zatvora jer je honorare od marketinških prava primao preko računa kompanije koju je otvorio u Luksemburgu. Iako će njegova kazna zvanično biti bezuslovna, Modrić se ipak neće naći iza rešetaka, jer španski zakon dopušta da kazne kraće od dve godine dosuđene za prvi prekršaj mogu biti odslužene uslovno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading