Tubaković i "sokolovi" ne dolaze sa "belom zastavom"

Autor:

Sport

12.11.2018

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo je Ljubiša Tumbaković pozvao defanzivce Nemanju Mijuškovića i Igora Vujačić, pa vezistu Stefana Lončara, umesto povrijenih Stevana Jovetića, Stefana Savića, Nikole Vukčevića i Filipa Stojkovića, a onda je istrčao na drugi trening pred odlučujuće utakmice u Ligi nacija sa Srbijom (17. novembar, 15.00, Beograd) i Rumunijom (20. novembar, 20.45, Podgorica).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ljubiša Tumbaković

Međutim, pre toga selektor Crne Gore je razgovarao sa novinarima svestan da samo dve pobede donose prvo mesto u grupi 4 Lige C, koje garantuje borbu za Evropsko prvenstvo.

Dakle, sada u subotu mora da se savladaju "orlovi".

- Nemamo šta da izgubimo, a moramo da igramo i zašto ne bismo pokazali šta znamo. Kriterijume na planu borbenosti, želje, htenja moramo da ispunimo, jer smo realno sada slabiji u odnosu na poraz pod Goricom zbog povređenih igrača - rekao je populrni Tumba, koji ne spori da su "sokolovi"  podbacili prethodnog meseca u podgoričkom porazu (0:2).

U odnosu na taj meč u redovima Srbije neće biti povređenog Sergeja Milinkovića Savića.

- Ostali smo dužni, pre svega, sebi. Nismo kompletni, ali mi smo reprezentacija, kakva je razlika, tu su najbolji. Zašto da idemo tamo da im se predamo? Nećemo - rekao je Tumbaković.

Fudbaleri Crne Gore

Atmosfera u Podgorici je bila gospodska, a u Beogradu je moguće da bude negativnih komentara.

- Želeli smo da budemo dobri domaćini i to su prepoznali ljudi iz FS Srbije, zahvalili se na prijemu... Na kraju - dali smo im i bodove... Mislim da bi bilo korektno da se i oni tako ponašaju u Beogradu. Bilo bi lepo da se napuni taj stadion - jasan je Tumbaković.

Taj stadion je "Rajko Mitić", odavno poznat kao Marakana, a Tumba nije tamo kročio punih 18 godina. Sada mora.

- Mislim da sam na tom stadionu bio uspešniji nego u hramu fudbala. Pod hramom, mislim, naravno, na Partizanov stadion - podvukao je Tumbaković sa osmehom na licu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading