Promašio penal, PSOVAO RONALDA I DOBIO CRVENI - pa se pokajao!

Autor:

Sport

12.11.2018

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Juventusa savladali su Milan u derbiju Serije A. Glavna uloga u ključnim detaljima meča pripala je Goznalu Iguainu. Argentinac je bio poprilično nervozan, ali se na kraju izvinio navijačima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gonzalo Iguain

Najpre zbog toga što nije iskoristio jedanaesterac u završnici prvog poluvremena (pri rezultatu 0:1), a zatim i kad je posle pogotka Kristijana Ronalda načisto izgubio živce i zaradio iskjučenje zbog dva žuta kartona u razmaku od samo nekoliko sekundi.

- Dugujem izvinjenje saigračima, treneru, navijačima i sudiji. On zna šta sam mu rekao. Istovremeno, arbitri bi trebalo da razumeju da su me u tom trenutku preplavile emocije. Reagovao sam na način na koji nisam smeo, zbog čega sam spreman da snosim posledice - priča Pipita.

A šta je, konkretno, razlog, crvenom kartonou? TV kamere otkrivaju da ništa strašno argentinski napadač nije rekao deliocu pravde Paolu Maconeliju. Nije bilo uvreda, psovki, ali jeste reči „Stalno mi sviraš“. Mislii se na faulove. Dvaput je Iguain izgovorio istu rečenicu za nekoliko sekundi posle starta nad Medijem Benatijom. Izraz nije sporan, ali jeste način na koji je gestikulirao. Previše agresivno. Dovoljno za „hlađenje“.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

- Drugačije se osećate kad igrate protiv bivšeg kluba. Znam da to ne sme da mi se ponovi, međutim, gubili smo, a narod mora da shvati da nismo roboti, ljuska smo bića, imamo emocija. Pogrešio sam, izvinio sam se svima i nadam se da mi se slična greška neće potkrasti u budućnosti. Izuzetno sam emotivan kao čovek i kao fudbaler, zato mi je teško da kontrolišem emocije. Čim me vidite možete da zaključite kakve sam volje, jer sve što osećam to i pokazujem - rekao je Iguain.

Kad su se glave ohladile, pokušao je i napadač Milana, pristigao letos baš iz Juvea, da realno sagleda situaciju.

- Znam da nisam poslao pravi primer deci, međutim, ponavljam – ne mogu da se ponašam kao robot. Pogrešio sam, mada i sudije moraju da shvate delikatnost situacije u kojoj sam se nalazio i da imaju malo više razumevanja. Konkretno, u mom slučaju, sve primam k srcu i previše se uznemirim. Moram da naučim kako da se smirim, da kontrolišem sebe - dodao je Gonzalo.

U njegovu zaštitu stao je niko drugi do Kristijano Ronaldo.

- Iguain ne zaslužuje da bude kažnjen. Bar ne grubo, jer ništa grubo nije ni rekao sudiji - ističe Portugalac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading