DOMINACIJA ZVEZDE KAKVA SE NE PAMTI!

Sport

12.11.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak ni najstariji navijači Crvene zvezde na pamte ovako srećna vremena u dva najpopularnija sporta! I fudbaleri i košarkaši beogradskih crveno-belih već su u novembru, ako ne i ranije, potvrdili da su ubedljivi favoriti za šampiona u svojim ligama, a očigledno je da ne planiraju da se zaustave.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde!

POVRATAK OTPISANIH

Izabranici Vladana Milojevića, koji je uveliko stekao status čarobnjaka, zadovoljili su čitavu javnost samim plasmanom u Ligu šampiona. Posle poraza od Pari Sen Žermena (6:1) mnogi su se oprostili od evropskog proleća i otpisali srpskog šampiona, ali se nada da mogu proći grupu vratila prošle nedelje kada je veliki Liverpul u 4. kolu pao na Autokomandi (2:0). Suvišno je i objašnjavati i dokazivati koliko su crveno-beli nadmoćni u srpskoj Superligi nad ostalim protivnicima, a u 16. kolu zabeležili su samo jedan remi protiv Partizana u derbiju. Poslednja 15. recka bio je Dinamo iz Vranja minulog vikenda - 0:3.

- Šta reći, dugo nismo mi, navijači Crvene zvezde, ovako uživali. Da i fudbaleri i košarkaši ovako dominiraju, pa bolje ne može. Ali, opet, ni sve ovo ne treba da čudi, niti je to neko iznenađenje, naše Sportsko društvo se samo vratilo gde mu je mesto, a to su pobede i na evropskoj sceni - kaže proslavljeni fudbaler Dušan Savić za Srpski telegraf.

RIVALI U STRAHU

RepublikaFoto: Starsport

Ako se od fudbalera i očekivalo nešto veliko, u košarci je situacija bila malo drugačija, jer pre svega tim sa Malog Kalemegdana nije izborio Evroligu. Ipak, stvari su očigledno došle na svoje mesto sa novim trenerom Milanom Tomićem i pravim pojačanjima, pa je tako Zvezda u ABA ligi nepobediva i ima sedam trijumfa, a protivnicima je uvukla strah, i na momente se čini da čak ni ne pokušavaju da pobede, već da izbegnu debakl. U Evrokupu Zvezda je prva u grupi iako ima dva poraza.

- Za dobre rezultate u košarci je, između ostalih, zaslužan i predsednik Nebojša Čović i očigledno je sposoban i skidam mu kapu. On je definitivno glavni i odgovorni urednik sjajnog puta kojim ide klub. A kada je fudbal u pitanju, šta reći... Sam plasman u LŠ je bio nemoguća misija, pa su momci uspeli, a generalni direktor Zvezdan Terzić je sposoban kao i Čović i rezultati stoje iza njega. Vratio je Zvezdu gde joj je mesto - zaključuje čuveni košarkaš Milan Gurović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading