ODLAZAK LEGENDE: Trebao je da dobije ime po JOSIPU BROZU, a postao je jedan od najboljih fudbalera na SVETU!

Autor:

Sport

09.11.2018

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši golgeter Čelsija Didije Drogba završio je fudbalsku karijeru porazom Finiksa od Luivila 1:0 u finalu plej-ofa američkog USL kupa.

Foto: Vikipedija.org/Goverment of India - Tanjug/AP
Ilustracija

Legendarni fudbaler iz Obale Slonovače, koji u martu proslavlja 41. rođendan, nije završio bogatu karijeru sa trofejom pošto je Luivil slavio golom Luka Spensera u 62. minutu.


Drogba je još u martu objavio da se oprašta od fudbala na kraju sezone (tri gola na tri utakmice u plej-ofu), ali i dalje će ostati u Finiksu jer je jedan od vlasnika kluba.

Tokom karijere igrao je za Montreal Impakt, Galatasaraj, Šangaj, Marselj, Le Man, Gengan i Čelsi u kome je 2012. godine doživeo najsvetliji trenutak kada je golom u regularnom delu i odlučujućim udarcem u penal seriji u Minhenu doneo pobedu nad Bajernom u finalu Lige šampiona.

Osvojio je i četiri titule Premijer lige, isto toliko FA kupova, tri Liga kupa i dva Komjuniti šilda, a u dresu "plavaca" postigao čak 157 golova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading