Kako je Zlatan završio u PSŽ-u? NAMERAVAO DA PRETERA

Autor:

Sport

07.11.2018

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlatan Ibrahimović otkrio je u svojoj biografiji "I Am Football" da isprva nije želeo da napusti Milan i pređe u Pari Sen Žermen. Ipak, to je učinio pošto je tadašnji šef italijanskog kluba Andrijano Galijani pogazio datu reč, a "sveci" prihvatili sve zahteve.

RepublikaFoto: youtube.com/Bethard
Zlatan Ibrahimović

Ibrahimović je 2012. iz Milana prešao u Pari Sen Žermen i u francuskoj prestonici se zadržao četiri godine. Nekadašnji šef Milana Adrijano Galijani, danas član upravnog odmora Monce 1912, odigrao je odlučujuću ulogu u Zlatanovom prelasku iz Italije u Francusku.

Deo njegove autobiografije objavljen je u švedskom listu "Aftonbladet".

- Galijani mi je rekao: "Zlatane, ne brini, nećemo te prodati". Nekoliko nedelja kasnije bio sam u svojoj kući u Vaksholmu. Vozio sam džet ski kada sam video da imam pet propuštenih poziva od Mina Rajole. Kazao mi je: "Pozvaće te Leonardo". Upitao sam se koji Leonardo i tada mi je odjednom bilo jasno da govori o direktoru Pari Sen Žermena - istakao je Ibrahimović i dodao:

- Odgovorio sam Minu: "Neću mu se javiti. Galijani mi je potvrdio da me neće prodati", a on mi je na to samo rekao: "Znam, ali su te već prodali".

Francuski prvoligaš je tada na račun Milana "prebacio" 21 milion evra.

- Kada sam potom razgovarao sa Minom, kazao sam mu da ćemo da otežamo situaciju PSŽ. Želeo sam da zadržim platu koju sam imao u Milanu i želeo sam da oni kažu: "Čoveče, preteruju, previše potražuju". Želeo sam da iskoristim to, da bi PSŽ odustao. Tako da sam rekao Minu da izlista sve što sam ja želeo. Sve sam ispisao i kada sam završio, kazao sam svojoj ženi Heleni da odgovorni iz PSŽ to nikada neće prihvatiti, bilo je nemoguće.

Švedski napadač je pogrešio.

- Dvadeset minuta kasnije pozvao me je Mino i rekao: "Daće ti sve što si tražio". Posle toga nije bilo povratka. Kazao sam mu: "Ok, završi sve". Čovek sam koji drži reč. Kada kažem da ću nešto uraditi, onda to i uradim - zaključio je Ibrahimović.

U periodu od 2012. do 2016, koliko je igrao za PSŽ, Zlatan je za "svece" upisao 156 golova i 61 asistenciju u 180 odigranih utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading