Bivši reprezentativac Italije u zatvoru

Autor:

Sport

31.10.2018

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši italijanski reprezentativac Vinćenco Jakvinta osuđen je u sredu na dve godine zatvora u procesu koji se vodio protiv Ndrangete, organizovane kriminalne ogranizacije, čije sedište se nalazi u oblasti Kalabrije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija: Foto

38-godišnji Jakvinta, koji je u karijeri za reprezentaciju Italije odigrao 40 mečeva i postigao šest golova, osuđen je zbog nelegalnog posedovanja oružja, u procesu u kojem je još 120 lica proglašeno krivim.

Takođe, na 19 godina zatvora je osuđen i Đuzepe Jakvinta, otac bivšeg napadača, koji je igrao za Ređolu, Padovu, Kastel di Sangro, Udineze, Juventus i Ćezenu, a koji je sa Italijom bio i svetski šampion 2006. godine.

Sud je utvrdio da Jakvinta nije direktno bio povezan sa Ndrangetom, ali da je njegov otac to bio.

- Uništili su mi život samo zbog toga što sam iz Kalabrije. Nismo ništa uradili i nemamo veze sa Ndrangetom. Patim kao pas…- vikao je Jakvinta posle presude na koju planira da uloži žalbu.

Sud je u obrazloženju presude utvrdio da je bivši fudbaler svom ocu predao dva revolvera, a to nije smeo jer je Jakvinta senior bio pod sudskom zabranom nošenja oružja. Vinćenco Jakvinta je istakao da je ocu pozajmio oružje na čuvanje, jer je menjao mesto stanovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading