Magazin 4-4-2: VIDIĆ U TOP 3 ŠTOPERA PREMIJER LIGE

Autor:

Sport

27.10.2018

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni fudbalski magazin FourFourTwo je izabrao 10 najboljih štopera u istoriji Premijer lige i među njima je i Nemanja Vidić.

RepublikaFoto: Tanjug
Nemanja Vidić

Srpski as, koji je igrao u Mančester junajtedu osam godina, sve vreme dok je bio u Engleskoj, stavljen je na treće mesto ove liste.

- Kada je Mančester junajted osvojio Premijer ligu tri sezone uzastopno, od 2007. do 2009. primili su 27, 22 i 24 gola. Edvin van der Sar nosi za to velike zasluge, naravno, ali glavna odbrambena snaga "crvenih đavola" su bili Vidić i Rio Ferdinand, prelepo izbalansirana kombinacija čelika i svile u sredini odbrane - objasnio je FourFourTwo.

Magazin je podsetio i na reči Aleksa Fergusona.

- Koliko poznajete štopera koji zaista vole da igraju defanzivu? Vidić voli! On voli taj izazov da se bori na terenu. Njega uzbuđuje to takmičenje u borbi za loptu u situacijama 50-50 - rekao je Ferguson.

U izboru magazina, bolji od Nemanje Vidića su samo Džon Teri, koji je na drugom i Rio Ferdinand, koji je na prvom mestu.

Treba istaći, ipak, da Englezi kao Premijer ligu računaju samo period od 1992. godine, kada je liga dobila takvo ime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading