AKCIJA "ČISTA RUKA" DOŠLA GLAVE NAŠIM FUDBALERIMA: BLOKIRANI RAČUNI SERGEJU I KEŽMANU MORAJU DA ZAJME PARE OD SAIGRAČA!

Autor:

Sport

27.10.2018

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je blokirala račune Sergeja Milinković-Savića (23) i njegovog menadžera Mateje Kežmana (39), a u istom problemu se našao i as Anderlehta Ivan Obradović, ekskluzivno saznaje Srpski telegraf! Sve to je epilog sveobuhvatne akcije "Čista ruka", koja je potresla čitavu Evropu i u kojoj se ispituje uloga menadžera u pranju novca kod transfera igrača, pa čak i fudbalske nameštaljke.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Mateja Kežman i Sergej Milinković Savić zajedno na ručku

Klupko je počelo da se odmotava kada je u Belgiji pao Dejan Veljković, a potom je uhapšen i jedan od agenata Milinković-Savića i Kežmanov saradnik Uroš Janković.

BELGIJSKA VEZA

Policija je blokirala sve njegove račune 19. oktobra, a nedugo zatim na tapetu su se našli i fudbaleri koji imaju veze sa ovom menadžerskom agencijom, nastupaju ili su svojevremeno igrali u Belgiji. Obradović trenutno igra za Anderleht, ali nije u planovima trenera, dok je popularni SMS svojevremeno bio član Genka, odakle je prešao u Lacio.

- Policija je blokirala račune srpskom fudbaleru Sergeju Milinković-Saviću, njegovom agentu Mateji Kežmanu i Ivanu Obradoviću. I dok se Sergej i Mateja nekako snalaze, Obradović je u velikom problemu jer nema toliko novca i morao je da pita saigrače da mu priteknu u pomoć i pozajme. Nije poznato do kada će im novac biti zamrznut jer se kraj istrage ne nazire - tvrdi dobro obavešteni izvor našeg lista.

Da podsetimo, Milinković-Savić je 2014. prešao u Genk za milion evra, da bi svega godinu dana kasnije bio prodat Rimljanima za devet puta veću sumu. Mateja Kežman već se pominjao kao moguća meta istrage povodom Sergejevog odlaska iz Novog Sada jer se smatralo da je Vojvodina debelo oštećena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivan Obradović

ČEŠLJAJU TRANSFERE

Pored Sergeja belgijska policija u saradnji sa ostalim službama iz drugih zemalja češlja transfere još trojice srpskih fudbalera. To su bivši bek Crvene zvezde Filip Mladenović, koji je 2017. igrao za Standard, Adam Marušić (saigrač Milinković-Savića u Laciju), koji je u Belgiji igrao za Kortrajk i Ostende i Miloš Kosanović, nekadašnji defanzivac Mehelena, koji je pod ugovorom sa Standardom. Zasad nije poznato jesu li blokirani računi i ostalih srpskih fudbalera koji su poslovali sa pohapšenim agentima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Milinković Savić

Kežman, Sergej i Obradović bez komentara

Novinari Srpskog telegrafa pokušali su da stupe u kontakt i dobiju odgovore od svih aktera pomenutih u tekstu. Mateja Kežman je odbijao pozive i nije odgovarao na SMS poruke, dok Sergej Milinković-Savić i Ivan Obradović nisu odgovarali na pozive.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading