ČUKARIČKI JURI PROLAZ - Puškarić: Želimo izbeći penal lutriju u Lučanima!

Autor:

Sport

23.10.2018

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čukarički nije imao sreće prilikom žreba za osminu finala Kupa Srbije, pa će se na Banovom brdu igrati derbi ove runde najmasovnijeg domaćeg takmičenja, protivnik je Mladost, u sredu od 17 časova.

RepublikaFoto: fkcukaricki.com
Darko Puškarić

Lučanci su, kao i Čukarički, u vrhu tabele, te će ovaj meč svakako biti u fokusu javnosti u osmini finala. Odmah na startu razgovora za sajt Čukaričkog to je naglasio i najiskusniji igrač trećeplasiranog tima Super lige Darko Puškarić.

- Baš tako! Uz Crvenu zvezdu, Partizan i niški Radnički, to je najteži rival kojeg smo mogli da izvučemo. Generalno, uvek sa njima igramo tvrde utakmice. Oni su dugo vremena na okupu, a njihovi rezultati potvrđuju ove moje reči. Biće dobra utakmica na Banovom brdu, puna naboja i nadigravanja – rekao je Darko Puškarić, koji je za Čukarički ove sezone odigrao 11 od 12 superligaških mečeva, propustio je samo duel sa novosadskim Proleterom zbog temperature.

Meč protiv Lučanaca će biti specifičan, s obzirom da je rezultat najbitniji, u 90 minuta odlučivaće se ko će od ova dva tima da nastavi takmičenje u četvrtfinalu Kupa Srbije.

- Svaku utakmicu igramo na rezultat, neće to biti slučaj samo sa ovom protiv Mladosti. Nebitno ko nam je protivnik. Opet, sa druge strane biće znatno teže, ali kako nama, tako i njima.

Pričao je Puškarić o sjajnim rezultatima i formi Lučanaca, ali isto važi i za njegov tim, možda u još većoj meri.

RepublikaFoto: Starsport
FK Čukarički

- Suvišno je govoriti o tome, naravno da smo zadovoljni. Ali, ne vredi se zaustaviti na tome. Moramo da nastavimo sa istim apetitom i ambicijama. Svesni smo da naš niz neće trajati do beskonačnosti, pa zbog toga uvek razmišljamo samo o sledećoj utakmici.

Istakao je Puškarić da njegov tim ima veliki broj kvalitetnih igrača, te da je doprinos momaka sa klupe bio od ogromnog značaja za postignute rezultate u dosadašnjem delu sezone.

- Naša ekipa ima jaku psihološku stabilnost. Takođe, i veliki broj kvalitetnih igrača, spremnih da u svakom trenutku preuzmu odgovornost. To je izuzetno veliko bogatstvo Čukaričkog, svako od njih može da donese prevagu. Momci koji počnu utakmicu dobiju dodatni impuls kasnije u vidu igrača koji uđu sa klupe.

Ipak, smatra Puškarić da ima stvari koje mogu da se poprave u igri Brđana.

- Neke golove smo primili na manjak koncentracije, ne bi trebalo to da nam se dešava. Eto, na primer protiv Dinama iz Vranja. Bilo je još slično primljenih golova. Ali, ako se nastavi ovako bićemo prezadovoljni. Napadački deo ekipe izvrsno radi svoj posao, mi u poslednjoj linij tima zbog toga i ne moramo toliko da brinemo o odbrani – kazao je Puškarić, koji je potom dodao:

RepublikaFoto: Starsport
FK Čukarički

- Više želimo da postignemo gol u svakom trenutku, nego da se branimo. Igramo napadački fudbal, za razliku od većine ekipa u ligi. Nekad želje i mogućnosti ne mogu da se poklope, na našu sreću kod nas to nije problem, za sad nam ide od ruke.

Vratio se najiskusniji igrač Čukaričkog potom na duel protiv Lučanaca u osmini finala.

- Sa njihovim trenerom Neškom imamo dosta vojevanja i bitaka. Lučanci su ekipa sa igračima koji su igrali tu duže vreme, sve najbolje imam da kažem o njima. Vrlo su iskusna ekipa, tehnički i taktički potkovani, dobri u skoku, nezgodni u prekidu. Jasno nam je da nas čeka teška utakmica, ali isto tako smatram da će biti i veoma kvalitetna.

U ovoj rundi Kupa, u slučaju nerešenog ishoda posle 90 minuta, pobednika će odlučivati jedanaesterci. Jeste li vežbali ovaj segment igre na treninzima?

- Nismo. Videćemo šta će nam doneti dešavanja na terenu. Spremni smo na sve okolnosti, ali ćemo se truditi da na vreme postignemo gol i da izbegnemo penale, za koje smatram da su lutrija – zaključio je Darko Puškarić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading