MAŽIĆ SVIRAO DVA PENALA razljutio i Nemce i Francuze!

Autor:

Sport

18.10.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski fudbalski sudija Milorad Mažić (45) ponovo se našao u centru pažnje, ovoga puta zbog dva svirana jedanaesterca na meču Lige nacija između Francuske i Nemačke (2:1). Iako je po jednom na kreč pokazao i za domaćina i za gosta, našao se na udaru oba tima!

Detalj sa utakmice Francuska - Nemačka!

Arbitar iz Vrbasa je na stadionu "Francuska" u Sen Deniju najpre u 14. minutu pokazao na penal za goste zbog igranja rukom Presnela Kimpebea (23), ali je ostala dilema da li je lopta defanzivca PSŽ pogodila u rame. To je izazvalo bes domaće publike, ali i oštre reakcije simpatizera Francuske na društvenim mrežama. Bivši sudija Radivoje Đurović u razgovoru za Srpski telegraf pojasnio je situaciju koja je prethodila vođstvu Nemaca.

- Kimpembea lopta definitivno jeste pogodila u desnu ruku. E sada, pitanje je u kojoj meri je ona podignuta kako bi Francuz branio prostor, a u kojoj je reč o prirodnom položaju - istakao je popularni Raka.

U finišu utakmice Mažić je svirao i penal za domaće kod rezultata 1:1, kome je prethodio duel štopera "pancera" Matsa Humelsa (29) i veziste "trikolora" Bleza Matuidija (31). Gosti su pobesneli zbog odluke našeg sudije, a Antoan Grizman bio je precizan i na taj način doneo trijumf domaćinima.

- Francuski fudbaler je bio brži i sklonio loptu, a zatim je došlo do zakasnelog starta Humelsa, što je izazvalo da ga Matuidi nenamerno nagazi i padne od posledice tog kontakta. Potpuno atipična situacija, ali Nemac je ipak sekao putanju kretanja Matuidiju i za mene je to penal čist kao suza - zaključuje Đurović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading