Zvezdi preti suspenzija OD DESET GODINA!

Autor:

Sport

17.10.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvenoj zvezdi se ne piše dobro ako se kojim slučajem dokaže da je stvarno učestvovala u nameštanju meča sa PSŽ (6:1) u 2. kolu Lige šampiona, kako je pisao francuski list Ekip

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Iako malo ko veruje da je poraz od pet golova razlike bio nameran, jer validnih dokaza i dalje nema, iako su u istragu uključeni i Interpol, kao i francuska i srpska policija, svi kojima je crveno-bela boja u srcu i dalje drhte. Ukoliko su ljubimci "Delija" stvarno krivi, finansijska kazna se podrazumeva, ali i proterivanje iz međunarodnih takmičenja na deset godina!

Upravo takvu sudbinu je letos doživeo albansi Skenderbeg jer je dokazano da je štelovao rezultate u Ligi Evrope 2015. godine. Istraga je tada obuhvatila ukupno 53 meča na međunarodnoj sceni i u Albaniji, a UEFA bi sigurno biti nemilosrdna i prema Zvezdi ako se dokaže krivica.

Ipak, za sada sve ide na vodenicu srpskog šampiona. Dokaza nema, napisi u Ekipu su utihnuli, čak je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da misli da je to samo još jedan od francuskih trikova. Lagano bi Zvezda mogla i da se opari, ako uspe da dokaže da nije kriva, pa uputi tužbu nadležnim organima. Već su se pojavile i razne teorije koje idu u korist lidera naše Superlige. Srpski telegraf donosi neke od njih.

5 TEORIJA koje brane Zvezdu

 

SIĆA ZA "SVECE"

Da bi Crvena zvezda namestila poraz od PSŽ sa pet golova razlike zbog opklade od 5.000.000 evra i dobitka osam ili devet puta većeg, morali su biti upleteni i "sveci" i njihovi najbolji igrači. Za njih je to sića. Samo Nejmar godišnje zarađuje 78 miliona evra (63 plata i 15 od sponzora) što je više od dobitka. A baš je Brazilac osetio kako jedna greška može da mu zavrne sponzorsku slavinu, pa se sigurno nije ponovo igrao sa njihovim poverenjem zbog tamo neke Zvezde. Naime, poverenje u njega bilo je i te kako poljuljano kada je isplivala afera sa malverzacijama prilikom prelaska u Barselonu 2013, kada su mu leđa okrenuli mnogi sponzori.

OSVETA MENADŽERA

Jedan od izvora smeštanja Zvezdi mogu biti i menadžeri. Naime, aktuelno rukovodstvo zatvorilo je vrata Marakane za agente igrača, koliko god je to moguće, da bi izbegli situacije iz prošlosti, kada je klub ostajao kratkih rukava zbog čudnih ugovora. Zato jedna od teorija kaže da je afera osveta po principu: "Kad mi ne možemo da zaradimo, nećete ni vi".

 

CRVENO-BELI KOLATERALNA ŠTETA

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prema jednoj teoriji zavere, crveno-beli su samo kolateralna šteta u napadu na vlasnika PSŽ Nasera Al Kelaifija. Naime, bogati biznismen iz Katara je član organizacionog komiteta za Svetsko prvenstvo 2022. u njegovoj zemlji, a poznato je koliko održavanje Mundijala u Kataru ima protivnika. Ako ga diskredituju, to može narušiti ugled domaćina naredne planetarne smotre do te mere da bi ga FIFA preselila u drugu zemlju.

NAPOLI VEĆ ZNA ISHOD

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Da se Zvezdi i PSŽ smešta afera, indirektno potvrđuju iz Italije. Naime, ako barem crveno-beli budu izbačeni iz UEFA takmičenja, Napoli će profitirati jer je u Beogradu odigrao samo 0:0, dok bi suspenzija "svetaca" bila premija za njih pogotovo, ali i za Liverpul.

- Čuo sam da će u slučaju izbacivanja Zvezde takmičenje u našoj grupi krenuti od nule i da neće važiti dosadašnji bodovi protiv srpskog tima - rekao je predsednik Napolija Aurelio de Laurentis, čiji su momci u međuvremenu dobili Liverpul sa 1:0.

BELGIJSKA KAMUFLAŽA

Kao bomba je odjeknula afera u Belgiji da su menadžeri i klubovi nameštali rezultate utakmica i prali novac transferima fudbalera. Zato pakovanje skandala Zvezdi i PSŽ za cilj ima skretanje pažnje na drugu stranu, kaže jedna od teorija koju potvrđuje i počasni predsednik Partizana Ivan Ćurković.

- Imam osećaj da ova afera služi da uguši lažne agente u belgijskom fudbalu da bi se razgovaralo manje o tome - istakao je Ćurković braneći večitog rivala.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading