SRBIN UČI BOLTA DA IGRA FUDBAL

Autor:

Sport

17.10.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se Jusein Bolt konačno otisne u vode profesionalnog fudbala, prvi učitelj na ozbiljnom nivou mogao bi da mu bude Srbin! Reč je o našem stručnjaku Danilu Dončiću (49), glavnom treneru Valete, najpopularnijeg kluba sa Malte, koji je otkrio karte i priznao da je Munji sa Jamajke ponudio dvogodišnji ugovor

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Svetski rekorder na 100 metara i jedan od najvećih atletičara u istoriji trenutno je i dalje na probi u australijskoj ekipi Central koust mariners, a nedavno je postigao dva gola u prijateljskoj utakmici protiv malo poznatog tima Makartur Saut Vest junajteda.

UZBURKAO MEDIJE

Međutim, i dalje nije poznato da li će australijski klub da mu ponudi profesionalni ugovor, dok ga u Valeti očekuju raširenih ruku. Boltov agent Toni Relis uzburkao je svetske medije poručivši da njegovog klijenta želi klub koji ima ambicije da igra u Ligi šampiona.

- Postoji klub u Evropi koji je Boltu ponudio dvogodišnji ugovor. Reč je o timu koji ima nove vlasnike i želju da se takmiči u Ligi šampiona - poručio je Relis.

Svetski mediji primili su se na njegove reči i otišli toliko daleko da su pominjali i sedmostrukog prvaka Evrope Milan, ali ispostavilo se da Jamajkanca žarko žele na Malti. To je potvrdio i direktor Valete Gaston Slimen.

- Takav šampion uvek je dobrodošao u naš klub. Mi u Valeti verujemo u čuda - kazao je Slimen.

Iako možda mnogima deluje neozbiljno, projekat malteškog kluba nije naivan. Valeta je aktuelni prvak, a u poslednjih osam godina pet puta je bila šampion Malte. Klub je preuzela Sanban grupa iz Abu Dabija, koja želi da napravi ozbiljan projekat i iskorak u evropskim okvirima.

RepublikaFoto: facebook.com

OZBILJNI IZAZOVI

Nema sumnje da bi Jusein Bolt bio idealan marketinški potez za početak te misije. A vođenje ekipe povereno je Dončiću, rođenom Vranjancu, koji je veći deo života proveo u Beogradu. Trenersku karijeru gradio je na Malti trenirajući ekipe Florijane, Slijeme, Tarksijena, Moste, Sent Endrusa. Sada ga očekuju ozbiljni izazovi, a u biografiji će mu možda pisati da je najbržeg čoveka na svetu učio ozbiljnom fudbalu.

GDE JE SVE BOLT BIO NA PROBI

Borusija Dortmund

Mamelodi sandauns

Stromsgodset

Central koust mariners

 

LIČNA KARTA

Danilo Dončić

Datum rođenja: 20. avgust 1969.

Mesto: Vranje

Karijera: Rudar Prijedor, Napredak, Čukarički, Beograd, Valeta, Lokomotiva (S), Imortal, Slijema

Trenerska karijera: San Gvan, Florijana, Slijema, Tarksijen, Mosta, Sent Endruz, Al Najma, Etnikos Ahnas, Valeta

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading