OTKRIVENO KO JE PRIJAVIO ZVEZDU: Bivši srpski političar obavestio UEFA o meču u Parizu?

Autor:

Sport

16.10.2018

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura oko navodno nameštenog meča između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde se ne stišava. Danima se spekuliše o osobi koja je obavestila Evropsku kuću fudbala o spornom meču. Pojavili su se novi detalji.

RepublikaFoto: Starsport
PSŽ - Crvena zvezda

Prema saznanju "Informera" reč je o bivšem srpskom političaru. On je bio na nekoliko visokih državnih funkcija prethodnih godina, a za njegovo ime se vezuju brojne afere, zbog čega je imao i problema sa zakonom.

Taj i takav čovek je prijavio Crvenu zvezdu kod UEFA i optužio srpskog šampiona da je namestio utakmicu protiv Pariz Sen Žermena.

- UEFA je dobila prijavu od bivšeg srpskog političara, za kog je verovala da ima kredibilitet zbog funkcija na kojima je bio. Baš zbog toga ga nije podrobnije proveravala i u tome je problem, jer se radi o čoveku za čije ime se vezuju brojne afere i skandali - kaže dobro obavešteni izvor pomenutog lista i dodaje:

- Njegova jedina želja je bila da nanese štetu klubu i Srbiji izazivanjem međunarodnog skandala. Kao neko ko se bavio politikom, iskoristio je svoju poziciju da dojavi Etičkoj komisiji UEFA da crveno-beli nameravaju da nameste utakmicu protiv PSŽ i oni su mu poverovali - ističe naš izvor.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Nekadašnji golgeter kluba s "Marakane" Dušan Savić jasno poručuje da osobu koja je optužila klub Crvenu zvezdu treba žestoko kazniti.

- Ko god da je, ako se dokaže da je lažno optužio Zvezdu, mora da plati visoku cenu! Ko god da je to uradio, imao je veoma lošu nameru u odnosu na Zvezdu, na Srbiju i srpski fudbal. Taj čovek je još jedan u nizu onih domaćih izvođača prljavih poslova. Ime i prezime je nebitno, ko god da je, treba da bude žestoko kažnjen - poručuje Savić za "Informer".

Legenda crveno-belih smatra da je "kredibilni doušnik" jedino želeo da nanese štetu Zvezdi.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Savić

- Ne može samo izvinjenje, ako se ispostavi da je lažna informacija. Treba da plati milionsku nadoknadu, pa posle nikome neće pasti na pamet da uradi nešto slično. Treba najstrože da se kazni na sve moguće načine da bi se opametio i taj koji je uradio tako nešto, a i da bude primer za one koji razmišljaju da učine sličnu stvar. Kako da sperete ljagu, kad cela Evropa piše da je Zvezda namestila utakmicu. Uzalud je što će to biti demantovano - ističe Dule Savić.

Kao mogući motiv da našteti klubu, čuveni golgeter navodi i osvetu.

- Možda je taj političar pokušao da se ubaci u klub ili je bio u klubu, pa je oteran, i sada želi da se osveti. To je najgora vrsta ljudi - naglašava Savić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading