PROSLAVLJENI SRPSKI TRENER BRUTALAN - STEPANOVIĆ: Sergej ne vredi ni milion evra!

Autor:

Sport

16.10.2018

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš reprezentativac Sergej Milinković Savić nije još uvek pronašao onu formu koju je imao prošle sezone. Nije dugo prošlo da se nađe pod kritima javnosti, a "paljbu" po njemu osuo je i poznati srpski stručnjak, Dragoslav Stepanović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Milinković Savić

Vezista srpske reprezenatacije sve češće se nalazi na meti kritika. Najpre navijača u Rimu, potom srpskih pristalica fudbala, a sad i stručnjaka, pošto je čuveni Dragoslav Stepanović ocenio da visoki vezista ne vredi onoliko novca koliko se provlači po medijima.

- Kakvih 100.000.000 evra što je pričao onaj predsednik Lacija!? Ko će da plati 100.000.000 evra za igrača koji triput dođe do lopte na terenu. Gledao sam ga ovde na utakmici Ajntraht – Lacio, tu je pet puta došao do lopte. To što sam video ne vredi ni 1.000.000 evra, a kamoli te astronomske sume“, ističe u razgovoru za beogradske medije nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i trener mnogobrojnih, pre svih, nemačkih klubova.

Stav nije bazirao samo na pomenutom susretu Lige Evrope.

- Baš sam išao na Jutjub da vidim i njegove dobre poteze, sve je to tamo lepo upakovano, jedan s jedne utakmice, pa drugi s druge, onda bih i ja pomislio da vredi 100.000.000 evra - dodao je popularni Stepi.

Odjeci sa poslednje dve utakmica Orlova u Ligi nacija uočljivi su i na nemačkom tlu. Posebno remi bez golova u Bukureštu, za koji, između redova, iako ga ne pominje, 70-godišnji stručnjak krivi selektora Mladena Krstajića.

RepublikaFoto: Starsport
Dragoslav Stepanović

- Trebalo je da bude 5:0 za nas. Stalno menja tim, stalno novi igrači, i dalje će da bude tako... Valjda bi trebalo da bude cilj da se pronađu što bolji igrači. Da onda imamo nekoga uz Mitrovića u ofanzivi. Nemojte tu da zaboravimo i Luku Jovića, već sam mnogo puta pričao o njegovom potencijalu i kvalitetu. Ne znam zašto nije igrao Kostić ni na jednom meču. Jedino ako nije umoran ili povređen, jer ovde (u Nemačkoj, op. aut.) igra svaku utakmicu i to na vrhunskom nivou - uverava on.

Ta podrška Mitroviću, o kojoj Stepanović priča, mogla bi da bude u liku Aleksandra Prijovića, međutim, špic PAOK-a je pod komandom palicom Mladena Krstajića samo jednom na 13 susreta bio starter.

- Fali nam iza Mitrovića igrač koji bi mogao da ga hrani, ne može on sve sam. Sa ovih pet-šest lopti učinio je maksimum, ali na njega bi trebalo da se odigrao 20-30 lopti. Odbijaju se o njega (rivali, op. aut.) kao mala deca. Za ovaj nivo protivnika, Mitar je klasa - dodaje Stepanović.

Sergej Milinković Savić

A ima i dobrih poteza koje vuče aktuelni selektor...

- Polako ubacuje sve one igrače sa Novog Zelanda, to je sjajno. Bravo, tako će se vratiti i ta njihova atmosfera koju su imali u toj reprezentaciji. Mi smo najbolji tim u grupi, samo da ne zabrljamo na kraju, kao što znamo - upozorava Dragoslav Stepanović pred mečeve sa Crnom Gorom (17. novembar) i Litvanijom (20. 11)

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
dode

16.10.2018 08:07

Bravo majstore, upravo tako po igrama ne zaslužuje mestu u reprezentaciji (Muslin je bio upravu 100%) i ne vredi ni 1.milion evra...