NE VERUJEM FRANCUZIMA da je Zvezdin meč namešten!

Sport

16.10.2018

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuzi su se utišali, verovatno videvši da nemaju nijedan validan dokaz da je meč Pari Sen Žermen - Crvena zvezda namešten, ali priča koju je tamošnji ugledni list Ekip plasirao pre pet dana i dalje je glavna tema u Srbiji! Došla je i do predsednika naše zemlje Aleksandra Vučića, koji je upućen u sve što se dešava, ali ističe da ne veruje u napise iz pariskog lista da je neko uplatio pet miliona evra u kladionici da će crveno-beli u meču 2. kola Lige šampiona da izgube u Parizu sa pet i više golova razlike (6:1).

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić ne veruje u nameštaljku!

- Što se tiče pisanja francuskog lista Ekip i Crvene zvezde, policija je dobila informaciju od Interpola da se vodi određeni postupak. Vrlo sam skeptičan po pitanju tih njihovih napisa, ali to ne znači ništa. Mislim da su to neistine što je napisano, najvećim delom, ali naš posao je da ispitamo svaku mogućnost da je bilo ko na bilo koji način mogao da ukalja ime našeg kluba i naše zemlje. Ako je to neko učinio, biće najstrože kažnjen, ali mislim da je to još jedan od trikova, ali... O tom potom, da sačekamo da vidimo. Mi ćemo naš posao u potpunosti da uradimo, naši državni organi će da imaju apsolutnu saradnju i sa Interpolom i sa francuskim službama bezbednosti po tom pitanju. Sve ovo drugo je moje mišljenje ili lična spekulacija, ništa više od toga.

SARADNJA POLICIJA

Vučić se nada da će Francuzi da sarađuju sa srpskom policijom kako bi se slučaj rasvetlio.

- Rekli su im da su sve informacije u domicijalnoj zemlji, Francuskoj. Naša policija je više puta kontaktirala sa francuskim kolegama i očekuje da dobije određene informacije. Da li će Francuzi da isporuče te informacije ili ne, to ćemo da vidimo - dodao je prvi čovek Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

NEREALNA ŠTELA

U napise Ekipa ne veruje i Kristijan Kalb, jedan od najvećih stručnjaka za klađenje u Francuskoj.

- Da mi neko kaže da se kladim na dobitak od pet miliona evra, onda je to sasvim u redu. Međutim, da uložim pet miliona na opkladu, to je zaista previše. Na svetskoj skali, to predstavlja pet odsto od ukupnog obrta. Da biste dostigli takvu sumu, bilo bi neophodno da angažujete nekoliko hiljada ljudi da ostanu ispod radara koji detektuje ovakvu vrstu prevare. Iskreno, da sam mafijaš, nikada se ne bih kladio u Francuskoj. Tamo postoje kontrolni sistemi koji vam omogućavaju da tako nešto uočite - objasnio je Kalb.

Verati: Priča ne deluje istinito!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Fudbaler Pari Sen Žermena Marko Verati, koji je odigrao ceo "sporni" meč, izjavio je da na terenu nije primetio ništa čudno.

- Mi na terenu ništa nismo osetili, mislim da nije istina to što se priča. Igrali smo odličan fudbal, nije prvi put da pobeđujemo sa pet razlike. Bez obzira na to, takvi problemi ne smeju da nas zanimaju - rekao je Verati u izjavi baš za Ekip tri dana posle objavljivanja teksta o nameštaljci.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Nataša

15.10.2018 17:02

Ta prica je nekako bez pokrica.

minja

15.10.2018 17:03

Francuzi nas nikada nisu voleli ,videćemo šta će istraga pokazati.

Milan

15.10.2018 17:26

@minja - Voleli ili ne voleli, Zvezda je pokazala sta je fudbal i kako se igra.

Katarina

15.10.2018 17:06

Mi nemamo tajnovac da platimo kako bi namestii neki fudbalski mec. Shvatamo mi da je njih strah Crvene Zvezde pa sad izmisljaju neistine.