MURINJO: Normalnim razgovorom do preokreta, za sve sam ja kriv

Autor:

Sport

06.10.2018

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo bio je veoma inspirativan posle velikog preokreta njegovog tima i pobede nad Njukaslom (3:2), u osmom kolu Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Crveni đavoli su posle 10 minuta imali zaostatak od dva gola, ali su u drugom poluvremenu uspeli da se uzdignu i dođu do važnih bodova.

- Sećam se kad sam pobedio Liverpul na Enfildu sa 4:0. Njihovi navijači su u tim trenucima pevali onu njihovu pesmu, bio sam oduševljen time, a sada sam se našao u sličnoj situaciji kad je moj tim gubio 2:0. Njihov odnos je bio sjajan, ali to je zato što vole ovaj klub, koji svi mi predstavljamo sa ponosom. Ova pobeda je za njih i igrače, ne za mene - izjavio je Portugalac.

Murinjo je tokom meča morao da napravi određen promene kako bi tim reagovao. U 19. minutu ušao je Huan Mata, na poluvremenu Maruan Felaini, a zatim i Aleksis Sančes, strelac pobedonosnog gola.

- Rašford je bio tužan na terenu, Mektominej je bio prestravljen. Imali smo normalan razgovor u poluvremenu. Obećali smo jedni drugima da ćemo dati sve od sebe u nastavku, da ćemo igrati bez straha. Borili smo se i ne bi bio problem i da je meč završen 2:2.

Portugalski stručnjak je protiv Njukasla upisao 400. pobedu u Premijer ligi, a to ga nije sprečilo da se ponovo osvrne na tretman kod medija.

- Previše je zla u svemu tome, a trebalo bi da bude lepo. Ipak, zreo sam čovek, umem da se nosim sa tim, iako mi izaziva tugu. Stvara se slika da sam kriv za sve. U ponedeljak idem u London i ako tamo bude padala kiša biće moja krivica. Ako sporazum oko Bregzita ne bude dobar i to će biti moja greška...

Za kraj, Murinjo je govorio i o svom ugovoru sa Crvenim đavolima, pošto je uoči utakmice sa Njukaslom bilo priča da bi mogao da dobije otkaz.

- Imam ugovor do 2020. godine zato što su tako želeli ljudi iz kluba, a ne zato što sam im pretio pištoljem. Svi moraju da budu svesni da se usponi i padovi dešavaju. Pogledajte samo Milan. To je jedan od najvećih klubova sveta i nije normalno da je u situaciji u kojoj se trenutno nalazi. Ali to je tako. Dođu dobri periodi, pa zatim loši - zaključio je 55-godišnji strateg.

Junajted posle osam kola ima 13 bodova i zauzima osmo mesto na tabeli. Posle reprezentativne pauze očekuje ga derbi sa Čelsijem na Stamford Bridžu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading