OTKRIVAMO POZADINU MASOVNE TUČE: OSVETA "DELIJA" HULIGANIMA PSŽ!

Autor:

Sport

05.10.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jezive scene incidenata između navijača PSŽ i Crvene zvezde obišle su svet nakon završetka utakmice 2. kola Grupe C Lige šampiona (6:1). Huligani francuskog kluba, sačinjeni mahom od doseljenika iz severne Afrike, napali su nakon završetka utakmice simpatizere crveno-belih u okolini Parka prinčeva, ali nisu računali na žestoku osvetu tvrdog jezgra "Delija", saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Tuča u Parizu

OVERILI PARIZ

Organizovana grupa od oko 200 navijača najvatrenijih Crvene zvezde doputovala je u Pariz veče pre utakmice i tom prilikom se prošetala glavnim ulicama Grada svetlosti. Nikakvih incidenata nije bilo u utorak, a s obzirom na to da su imali zvaničnu zabranu od strane UEFA za ovo gostovanje, "Delije" nisu došle u prestonicu Francuske sa vidno uočljivim navijačkim obeležjima, kako ne bi skretali pažnju policije. Ali, zato su navijači srpskog prvaka i te kako imali posla u sredu uveče kada su izašli kao pobednici u sukobu sa navijačima PSŽ. Najverniji deo severa osvetio se domaćim za napade kojima su bili izloženi miroljubivi simpatizeri beogradskog kluba kojima su skidani šalovi i udarani su metalnim palicama. Snagu "Delija" osetili su huligani PSŽ, dok je deo njih spas potražio u paničnom begu kroz Pariz.

DVE FRAKCIJE

"Ultrasi" PSŽ tradicionalno su podeljeni na dve međusobno suprotstavljene frakcije. Jednu frakciju, koja nije ni prisustvovala duelu sa Zvezdom zbog sukoba sa klubom, čine etnički, čistokrvni Francuzi i desničarski su nastrojeni. Drugi deo navijača je kombinacija doseljenika mahom iz Severne Afrike i skloni su prljavim napadima na protivničke navijače, u kojima neretko koriste i noževe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Pari Sen Žermen

Zvezdi preti nova kazna

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmatraće novu kaznu za Crvenu zvezdu 18. oktobra! Ovog puta, klub sa Marakane optužen je jer su njegovi navijači uzvikivali zabranjene parole na Parku prinčeva. Kazna će možda stići i domaći tim s obzirom na to da su pristalice "svetaca" palile baklje na stadionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading