FRANCUZI DEPORTOVALI "DELIJE" S AERODROMA!

Autor:

Sport

04.10.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomalo i neosnovani strah uvukao se među francuske bezbednosne mere zbog dolaska "Delija" na sinoćnu utakmicu drugog kola Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom, pa carinska kontrola čak nije dozvolila trojici Srba da uđu u njihovu državu! Ekspresno su deportovani nazad u Srbiju!

RepublikaFoto: ST/ D.OSTOJIĆ
Navijači Crvene zvezde

- Imali su obeležja i dresove na sebi i nisu prošli carinsku kontrolu, pa smo apelovali na sve da je možda pametnije da kažu da dolaze turistički. Ekipi koja je bila s nama su tražili da pokažu po 250 evra po danu u kešu i rezervaciju smeštaja da bi ih pustili - rekli su za Srpski telegraf navijači Zvezde koji su bili sinoć na utakmici.

KARTE I ZA 40 EVRA

S obzirom na to da su nosili navijačka obeležja, imali su prava da ih vrate jer je zbog suspenzije UEFA klubu sa Marakane zabranjeno prisustvo navijača u gostima. Naravno, Srbi su se snalazili kako su mogli i nisu ništa prepustili slučaju, već su za pozamašnu sumu novca kupili ulaznice još u pretprodaji.

- Došli smo sa juga Nemačke, inače smo iz Novog Sada i Šapca. Karte smo kupili za po 150 evra preko interneta u pretprodaji, mada je dan pre meča mogla da se nabavi i za 40. Ovo je odličan razlog za posetu Parizu - uglas su reporteru Srpskog telegrafa rekli Nebojša i Miloš.

Ipak, kolike su mere predostrožnosti bile, najbolje govori to što su analizirana sva imena kupaca karata, a svima za koje se ustanovilo da su Srbi poslat je upozoravajući mejl.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

BEZ DRESOVA

- Moramo da apelujemo na sve navijače Zvezde da izbegnu predstavljanje obeležja klubova kako bi se osigurala bezbednost svih gledalaca. Svi zaposleni u bezbednosnom sektoru zadržaće pravo da zabrane ulaz gledaocima za koje se proceni da su se oglušili o ovu preporuku - navodi se u pismu.

I pored svega toga, optimistični su bili svi Srbi koje smo zatekli tog dana u Parizu, te naglašavali da ne bi dolazili da ne veruju u svoj tim.

- Nije nas obeshrabrilo ni to što nema organizovanog dolaska "Delija". Lepše bi bilo da je tako, ali i ovo je dobro. Uživanje je svakako, pa se radujemo prvom sledećem gostovanju gde ćemo biti kompletni - rekla su nam dva bračna para iz Zemuna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading