Da je Toti zaista princ naredio bi da se OVOM PROTIVNIKU ODRUBI GLAVA

Autor:

Sport

27.09.2018

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U autobiografiji "Un Capitano", koja se danas pojavila na tržištu, na 42. rođendan Frančeska Totija, legendarni fudbaler Rome izneo je brojne detalje iz svoje bogate karijere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Frančesko Toti

Dugogodišnji kapiten rimske "vučice", Frančesko Toti, u jednom delu svoje autobiografije, koja se danas pojavila na tržištu na 42. rođendan "Princa Rima", osvrnuo se na Pavela Nedveda, fudbalera sa kojim je vodio brojne bitke dok je Čeh nastupao za Rominog gradskog rivala Lacio, a zatim i Juventus.

Osim kritika koje je uputio na račun bivšeg trenera Lućana Spaletija, zbog kojeg je, po svemu sudeći, i "okačio kopačke o klin", sukob sa Nedvedom očigledno je bio najzanimljiviji italijanskim medijima, koji su odmah po izlasku Totijeve knjige pod nazivom "Kapiten" (Un Capitano) odlučili da se raspišu o rivalitetu dvojice sjajnih fudbalera.


Osim klupskih mečeva, Toti i Nedved na terenu su se susreli i u reprezentativnom dresu, i to na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Nemačkoj.

"Azuri" su na tom Mundijalu osvojili četvrto zlato u istoriji, a na putu do finala, u kom su na penale porazili Francuze, u grupnoj fazi stajala im je Češka.

Golovima Marka Materacija i Filipa Inzagija Italijani su slavili 2:0, a na tom meču Totija je posebno nervirao Nedved.
 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pavel Nedved

- Stisnuo sam šake i krenuo da zagrlim Materacija. Bio je to veoma bitan pogodak, jer su nas Česi od prvog minuta pritisnuli. Nedved je bio u strašnoj formi i, boli me da priznam, nisam mogao da ga podnesem na terenu. Bio je plačljivko. Pipneš ga, a on odleti deset metara od vas. Postupao je tako da prosto poželite da ga smrvite svojim rukama i to dovoljno govori o njemu - ispričao je Toti.

Ipak, dugogodišnji kapiten Rome svestan je koliko je Nedved bio kvalitetan igrač.

- Bio je pakleno dobar igrač, a na toj utakmici još i više. Điđi Bufon imao je tri ili četiri vrhunske intervencije kako bi sačuvao gol. Mrzeo sam ga kao igrača i priznajem da je to osećaj koji nikad nisam želeo da prikrivam - opisao je svoja osećanja prema sjajnom češkom ofanzivcu.

Toti je u svojstvu direktora Rome bio na žrebu grupa za Ligu šampiona, gde se sreo sa Nedvedom, koji je predstavljao Juventus.

- Moram mu odati priznanje. Bilo je predivno kada smo se po prvi put sreli van terena, na žrebu Lige šampiona u Monte Karlu. Nedved mi je prišao - a tada sam debitovao u ulozi direktora kluba - i pitao me kako se osećam nakon što sam završio igračku karijeru. Zaista lepo od njega - zaključio je Toti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading