STOJKOVIĆ: MUSTAFA JE BRAT!

Autor:

Sport

27.09.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Stojković nastavlja da se pere za izjavu posle 158. večitog derbija da ga je sramota što je Srbin i da će se odreći našeg pasoša. U utorak uveče rekao je da je za Srbiju spreman da skoči sa Beograđanke, a sada je otišao i korak dalje odgovarajući na uvrede koje stižu sa svih strana.

RepublikaFoto: Starsport

- Kontradiktorno je da me zovu Mustafa kad sam jedan od najvećih Srba u zemlji! Siguran sam da je svakome ko me tako zove teško da izgovori Mustafa kad vidi kako branim za Srbiju. Međutim, navikao sam na to. Od 2010. godine je tako i ne vređa me jer poštujem muslimane. Za mene je brat brat, nebitno koje je vere. Naša vera kaže da treba da poštujemo svakoga - rekao je Stojković gostujući u jutarnjem programu na Pinku.

Vređaju vas, a mnogo ste dali Srbiji. Kako na to gledate?

- Braneći za Srbiju izgubio sam četiri-pet prednjih zuba. Izgubio sam i majku za vreme utakmice "orlova", kao i oca dok sam igrao meč za Partizan. Ja znam koliki sam Srbin i koliko se dajem. Ako bude neki problem za državu, možete da me probate na granici, da vidite da li ću da krenem.

Izvinili ste se, ali da li se opravdavate?

- Da pitam ja vas kako ste se osećali protiv Švajcarske kad nam nije dosuđen očigledan penal? Tako je bilo meni sad. Taman sam se izvukao iz te krize iz Rusije i desi se ovo. Osetio sam se povređeno. Ja zbog fudbala nisam ni školu završio kako treba, bio sam opsednut treninzima. Ceo život sam stavio na sport, bilo je kao na ruletu, crno ili crveno. Zato, nedajbože da ste me pitali u 77. minutu šta mi je sve prolazilo kroz glavu kad sam video tužnog Sašu Ilića iza gola.

RepublikaFoto: Stasrport

Pominjete Mundijal, da li se i dalje vidite na golu Srbije?

- Bio sam golman Srbije pre 20 dana. Nisam smeo da sebi dozvolim onakvu izjavu, da uvredim skoro svakog Srbina. Svako ko se bavio sportom razumeće me. Ali shvatam sve što se priča, kad je magarac u blatu, gurnite ga još dublje da se udavi.

Vređaju vas zvezdaši, kako sada gledate na taj period kad ste prešli u Partizan?

- Da razrešimo tu priču jednom zasvagda u emisiji koju gleda sedam miliona zvezdaša. Ja sam odrastao u Zvezdi, u koju sam došao sa 13 godina, postao sam prvotimac, reprezentativac i otišao u inostranstvo. Potom sam se četiri puta nudio Zvezdi da se vratim, pa neću valjda Partizanu. Kad mi je menadžer Stojadinović rekao da postoji opcija Partizana, rekao sam da ne mogu u tom trenutku.

Ipak ste otišli u Partizan i pričali odmah da je to ljubav?

- Partizan mi je pružio ruku. Mislio sam da će sve biti profesionalno, ali da me "Grobari" neće prihvatiti i da mi "Delije" neće toliko zameriti. Onda se desila Đenova i napad u autobusu. Bio sam spreman da pretrpim batine, znam kako je to, odrastao sam u Beogradu u getu. Moja izjava o ljubavi je u tom trenutku bila je revolt prema zvezdašima. Pa za četiri dana ne možete da zavolite ni kuče koje ste kupili. Ljubav se posle stvorila, sad volim Partizan.

Da li biste se u slučaju nepristojne ponude vratili u Zvezdu?

- Ne, ne bih - zaključio je Stojković.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading