UEFA IZBACUJE PSŽ IZ EVROPE, Zvezda osvaja bodove u LŠ?!

Autor:

Sport

25.09.2018

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Pari Sen Žermen nalazi se u jako nezgodnoj situaciji. Iako je delovalo da su svi problemi sa finansijskim fer-plejom rešeni, ipak nije sve baš tako ružičasto u glavnom gradu Francuske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Pari Sen Žermen

Sve je počelo još u septembru 2017, kada je posle pritiska nekoliko evropskih fudbalskih giganata počelo da se ispituje kako to funkcioniše francuski klub čiji su vlasnici iz Katara, a koji je platio 222 miliona evra za dovođenje Nejmara iz Barselone, prenosi britanski "Skaj sport".

Nakon toga usledila je i kupovina, odnosno pozajmica sa obaveznim otkupom Monakovog Kilijana Mbapea.

Pravila UEFA nalažu da klubovi ne mogu da troše više nego što zarade u toj sezoni, a eventualni deficit ne sme da pređe 30 miliona evra u roku od tri sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Pari Sen Žermen

"Slučaj PSŽ" je komplikovan, javlja pomenuti britanski mediji, jer klub iz glavnog grada Francuske ima unosne sponzorske ugovore sa Nacionalnom bankom Katara i tamošnjom turističkom organizacijom.

- Ako se na kraju utvrdi da je Pari Sen Žermen kriv (za kršenje finansijskoj fer-pleja), mogao bi da bude izbačen iz evropskih takmičenja na jednu ili više sezona - zaključuje Skaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading