INFATINO: Ludi i hrabri što smo uveli VAR

Autor:

Sport

24.09.2018

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik FIFA Đani Infantino prvi put je kazao da je imao sumnje u mogućnosti sistema video asistenata (VAR), ali je dodao da on neće biti ukinut.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đani Infantino

Sistem video asistenata je u protekle dve godine uveden u više elitnih fudbalskih liga, a korišćen je i na Svetskom prvenstvu u Rusiji. 

Mišljenja su podeljena, neki ga hvale, drugi ga kude, a prvi put je nedoumice iskazao i Đani Infantino tokom govora na tehničkoj konferenciji FIFA u Londonu. Ipak, on je dodao da je veoma zadovoljan radom tehnologije u fudbalu, koja u velikoj meri pomaže sudijama. 

- Plašili smo se, ja sam se plašio da će sistem prekidati igru, ali nije. Ali je on igru pročistio. Bili smo pomalo i hrabri, možda skoro i ludi zbog uvođenja VAR sistema, a bili smo i kritikovani. Ljudi sada shvataju da je ovo budućnost. Ne zato što mi iz FIFA kažemo tako, već zato što se to videlo na Svetskom prvenstvu. Igrači i treneri su znali da će biti viđeni šta god da urade i da zbog toga mogu da snose posledice. To je pomoglo sudijama da imaju čistu igru, jer su oni radili neverovatno težak posao - rekao je Infantino u Londonu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading