Asu-Ekoto poručio Mbapeu: Lav koji kopira je majmun

Autor:

Sport

24.09.2018

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Kameruna Benoa Asu-Ekoto žestoko je isprozivao fudbalera Pari Sen Žermena Kilijana Mbapea zato što je odabrao da igra za Francusku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kilijan Mbape

Napadač PSŽ-a je takođe dete afričkih doseljenika - roditelji su mu iz Kameruna i Alžira, ali se Mbape rodio u Francuskoj. Nedavno je imao susret sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i predsednikom Liberije, nekada legendarnim fudbalerom Žorž Veom.

Prilikom posete, supertalentovani fudbaler je pokazao želju da pomogne afričkom fudbalu.

- Evropski igrači afričkog porekla koji drže Afriku u srcu i žele da pomognu fudbalu u Africi samo pričaju o tome, a sa druge strane žure da zaigraju za evropsku selekciju, to me zasmejava - izjavio je Asu-Ekoto nakon te izjave Mbapea.


- Stavi sebe u poziciju igrača iz Kameruna. Ti, igrač Francuske ćeš doći kod nas i pomoći u razvoju našeg fudbala... Ostani kući, pomogni tvojim momcima u Bondiju, u tvom komšiluku, u tvojoj Francuskoj - zaključio je nekadašnji fudbaler Totenhema.

Mbape je odgovorio sarkastično na napade igrača Meca, postavivši sliku sukoba između Asu-Ekota i njegovog saigrača iz Kameruna na utakmici Kamerun – Hrvatska 2014. godine u Brazilu na Svetskom prvenstvu.

- Da, voliš Afriku ali nikada ne ideš tamo. Šta je onda tvoja poenta? Da, voliš svoju ženu, ali odlaziš drugoj... Sve je to igra, znam, manipulišeš mišljenje naroda - odgovara kamerunski bek na komentar mladog Francuza i citira Viktora Igoa.


- Lav koji kopira postaje majmun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading