Nadal odustao od Pekinga, ŠANSA ZA NOLETA!

Autor:

Sport

19.09.2018

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski teniski broj 1 Rafael Nadal zbog povrede otkazao je nastup na turnirima u Pekingu i Šangaju i izgubiće 1.100 bodova, što znači da srpski teniser Novak Ðoković ima šansu da ga smeni na vrhu već posle kineske turneje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Trećeplasirani na ATP listi Ðoković trenutno ima 6.445 bodova, Rodžer Federer 6.900, a Nadal 7.660 kada mu se "skinu" bodovi, ali srpski as u Kini ništa ne brani i ukoliko osvoji oba turnira vratiće se na čelo Tura.

Nadal je prošle godine osvojio trofej u Pekingu, u Šangaju je igrao finale, ali sada je odlučio da nastavi oporavak od povrede, zbog koje je predao nedavno polufinale US Opena protiv Huana Martina Del Potra.



- Žao mi je što neću biti u Kini, ali moram da oporavim koleno na pravi način. Odluku sam doneo u dogovoru sa medicinskim timom, kao što sam do sada radio - napisao je Nadal na Tviteru.

Turnir u Pekingu igra se od 1. do 7. oktobra, a Masters u Šangaju od 7. do 14. oktobra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading