Ministar Udovičić potpisao Memorandum o saradnji Srbije i Maroka!

Autor:

Sport

11.09.2018

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar spoljnih poslova Kraljevine Maroko Naser Burita, potpisali su u Beogradu Memorandum o saradnji dve zemlje, nastojeći da uspostave saradnju između omladinskih i sportskih struktura.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vanja Udovičić

Putem saradnje državnih institucija, udruženja mladih i udruženja za mlade radiće se na promovisanju jačanja i razvoja veza između mladih ljudi dve zemlje, saopštilo je resorno ministarstvo. 

Saradnja đe se razvijati kroz razmenu informacija o omladinskim pitanjima i primerima dobre prakse u planiranju i sprovođenju projekata namenjenih mladima i kroz podršku omladinskim organizacijama pri podnošenju zajedničkih projekata međunarodnim organizacijama sve u skladu sa zakonodavstvom obe zemlje. 


Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Kraljevine Maroko obezbediće podršku u uspostavljanju partnerstava između organizacija u oblasti sporta i podsticati učešće predstavnika na sportskim događajima organizovanim u obe zemlje.
RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vanja Udovičić

U oblasti sporta kroz razne aktivnosti razmenjivaće se iskustva o sportskim objektima, uslovima za takmičenja i treninge, priprema nacionalnih timova, edukaciji sportskih stručnjaka i o sportskom turizmu.


Takođe, stručni timovi dve zemlje razmenjivaće informacije i iskustva u oblasti sportske medicine i borbe protiv negativnih pojava u sportu, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading