FURIJA JE BAŠ STRAŠNA: Špancima derbi, Švajcarci se poigravali sa Islandom!

Autor:

Sport

08.09.2018

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove subote nastavljeno je takmičenje u novoformiranom takmičenju UEFA, Ligi nacija. Bilo je zanimljivo na terenima širom Evrope, a najinteresantije svakako je bilo na meču Engleska - Španija gde su gosti došli do pobede.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Utakmica na engleskom Vembliju bila je prava poslastica ove subotnje večeri. U najjačim sastavima selektori Garet Sautgejt i Luis Enrike suprostavili su se jedan drugom. Ipak, uspešniji je bio novi strateg "furije". Povela je Engleska preko Markusa Rašforda već u 11. minutu. Ipak, da se ne predaju tako lako Španci su pokazali dva minuta kasnije kada je Saul Nigez poravnao, a u 32. minutu Rodrigo se potrudio da rezultat preokrene u korist svoje selekcije na 2:1. Ujedno, to je bio i konačan rezultat ovog derbija A Lige. Pretili su Englezi u nastavku, ali bez uspeha. Čak je gol Velbeka u 98. minutu poništen zbog prekršaja.Treba napomenuti i povredu Luka Šoa, beka "Gordog Albiona" koji je bukvalno iznet sa terena. Nije delovalo obećavajuće pa ostaje pitanje koliko će defazivac pauzirati.

Na ostalim mečevima nije manjkalo uzbuđenja. Švajcarska je demorilara Island sa ubedljivih 6:0 i najavila napad na trofej i direktan plasman na Evropsko prvestvo 2020. godine. Bosna i Hercegovina je priredila iznenađenje u Belfastu pobedom nad Severnim Ircima (2:1) uz puno sreće i strpljenja. Timo Puki se potrudio da Finskoj donese veliku radost u minimalnom trijumfu nad Mađarima (1:0), dok su Belorusi napunili mrežu reprezentacije San Marina (5:0).

Evo i svih rezultata subotnjih mečeva:

LIGA A:

Švajcarska - Island 6:0

Engleska - Španija 1:2

LIGA B:

Severna Irska - Bosna i Hercegovina 1:2

LIGA C:

Finska  - Mađarska 1:0

Estonija - Grčka 0:1

LIGA D:

Belorusija - San Marino 5:0

Luksemburg - Moldavija 4:0

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading