NAVIJAČI PARTIZANA TERAJU UPRAVU - Grobari: Iliev i Vazura su krivci za urušavanje kluba!

Autor:

Sport

07.09.2018

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijačka grupa "Grobari jug" ovog petka izdala je saopštenje u kome se javno kritikuje rad sadašnje uprave Partizana. Navijači crno-belih očekuju da Ivica Iliev i Miloš Vazura podnesu ostavke na sadašnje funkcije u klubu.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Partizana

Prekipelo je simpatizerima Partizana. Nakon loših igara u prethodnom periodu, ali i poteza uprave kojima nikako nisu zadovoljni "Grobari jug" su izdali zvanično saopštenje, a mi vam ga prenosimo u celosti:

- U jednom od najtežih trenutaka u kojima se našao naš klub u poslednjoj deceniji, kada se na Partizan obrušio veliki teret orkestriranih vansporstkih napada od strane naših rivala i pojedinaca i organa iz matične fudbalske organizacije, decenijske medijske naklonjenosti našim protivnicima i, blago rečeno, nepoštene sudijske organizacije, na čelu našeg fudbalskog kluba nalaze se ljudi potpuno nedorasli da vode i odbrane Partizan u ovoj nepoštenoj borbi!

Sportski direktor Ivica Iliev i Direktor kluba Miloš Vazura su direktni krivci za urušavanje šampionskog tima koji je vodio Marko Nikolić. Tim sa Leonardom, Đurđevićem, Evertonom, Stojkovićem, Milenkovićem i ostalim nosiocima igre koji su nam doneli veliku radost osvojenom „duplom krunom“, trebalo je nadograditi da bi se napravio iskorak ka Ligi Šampiona i učvršćivanju liderstva u nacionalnom šampionatu. Umesto toga, dovedena su brojna „pojačanja“ i trener čiji je učinak u borbi na tri fronta, jednostavno, neobjašnjiv!
Na uspeh u evropskom takmičenju bačena je senka katastrofanim izdanjem u prvenstvu i prepuštanjem titule šampiona večitom rivalu praktično bez borbe.
Nezadovoljna prikazanim tokom sezone, Južna tribina, nije želela da, rušeći prvog trenera, među igrače unese dodatni nemir pred odlučujuće borbe u Kupu Srbije, ali je posle finala u Surdulici i još jednog trofeja u Kupu, kao i većina javnosti naklonjene Partizanu, očekivala da će se sportski sektor osvežiti novim ljudima. Umesto toga, sportski direktor i trener nagrađeni su još jednim prelaznim rokom i priprema na kojima, ponovo, nije stvorena okosnica tima od koje bi navijači, s pravom, mogli da očekuju velika dela.
S druge strane, najviši organi FK Partizan, skupština, predsednik i upravni odbor nisu ispunili ni deo onoga što su navijačima Partizana obećali. Dug je i dalje veliki, sudski spor oko vlasništva nad stadionom i dalje traje. Izgubljeno je dragoceno vreme da se napravi tim za dugoročnu vladavinu sportskim terenima Srbije koji bi omogućio i nesmetano funkcionisanje kluba.
A opet, zasedanja skupštine, kao najvišeg organa kluba traju po dvadesetak minuta jednom u godinu dana, bez bilo kakve konstruktivne rasprave i iznošenja predloga i novih ideja, a delegati, uglavnom, služe za dizanje ruku i klimanje glavom.
Nismo sigurni da od ove uprave više bilo šta može da se očekuje u organizacionom smislu, jer sve što imamo od njihovog delovanja je lako uočljivo. Uglavnom prazan JNA i bezidejan tim, koji samo na momente deluje da je kadar da nosi veličinu kluba na svojim leđima.
Zato, gospodo iz uprave, ukoliko niste sposobni da preuzmete odgovornost i konačno krenete u veliki posao, pre podnošenja ostavki, od vas očekujemo i podnošenje izveštaja o onome što ste uradili skupštini, ali i navijačima sa svih tribina Partizanovog stadiona. 
Predlažemo i da se uspostavi zdrava, dvosmerna komunikacija za Partizanovom publikom, da kroz ankete na samom stadionu, svako ko posećuje JNA može da predlozima učestvuje u životu i radu kluba ili iskaže svoje nezadovoljstvo, a da ne bude pogrdno nazivan bilo čijim botom ili plaćenikom.
Ovim putem, pozivamo i bivše sportiste i sportske radnike koji su učestvovali u stvaranju velikog Partizana, da se ponovo uključe u život i rad kluba i Partizanu vrate bar deo onoga što su od kluba dobili. U Humskoj 1 ima mesta za Vas, ali i sve koji imaju ideje i želju da Partizan postane još veći!
Grobari sa matične tribine daju punu podršku Bati Mirkoviću i Goranu Petriću pred kojima je težak zadatak da u narednom periodu, ponovo stvore respektabilan prvi tim! 
I, na kraju, želimo da naglasimo i budemo potpuno jasni, Grobari sa Južne tribine nisu bilo čije oružje u ostvarivanju bilo kakvih ličnih ciljeva i ambicija. Nenad Bjeković, Dragan Đurić, Žarko Zečević, Ivan Ćurković ali i svi koji su tokom svog boravka u klubu propustili istorijsku šansu da od Partizana naprave stabilnog evropskog velikana, nemaju podršku naše organizacije - stoji u saopštenju grupe "Grobari jug".

Podsetimo, Partizan je trenutno pet bodova u zaostaku za Crvenom zvezdom, a nedavno je eliminisan iz Lige Evrope porazom od turskog Bešiktaša (1:1, 0:3).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading