DEFANZIVCI SRBIJE SLOŽNI - Milenković i Rukavina: Idemo u Litvaniju po tri boda!

Autor:

Sport

06.09.2018

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Litvaniju na prvi meč novoformiranog takmičenja Liga Nacija. Defanzivci naše selekcije Antonio Rukavina i Nikola Milenković rekli su da su spremni za nove izazove te da su na put krenuli sa jasnim ciljom - pobeda za dobri početak.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Fudbalska reprezentacija Srbije

Bek Astane, Antonio Rukavina, jedan od najiskusnijih u taboru "orlova" najavio je duel sa Litvancima, ali je pre toga neizostavno bilo pitanja o "puču" i pričama koje su prethodnih dana kružile.

- Sigurno da je sve moglo na drugačiji način da prođe. Nikome ne ide u prilog da se oko reprezentacije priča negativno. Svima je u interesu da se reprezentacija plasira na Evropsko prvenstvo kroz Ligu nacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antonio Rukavina

Rukavina igra svoj 50. meč u dresu selecije, kako i sam kaže, svakom igraču je cilj da što više puta obuče opremu svoje zemlje. Takođe, komentarisao je i priče o povlačenju iz reprezentacije.

- Svakom igraču je kad počinje da igra za reprezentaciju cilj da odigra što više mečeva. Meni je ova jubilarna pedeseta, teško da ću stići do sto, ali svakako da će ovaj meč biti poseban za mene. Uvek ću se odazvati pozivu selektora. Razmišljao sam o tome da napustim reprezentaciju, ali eto, srećan sam što sam opet ovde sa svima.

RepublikaFoto: ES/ST
Nemanja Matić deli autograme na aerodromu

Imao je spreman odgovor i na pitanje zašto Srbija nema dovoljno desnih bekova.

- Mislim da treba igračima iz naše lige pružiti šansu. Ne samo desnim bekovima, već svima, polako ih uvoditi u reprezentaciju - rekao je Rukavina, a potom se ponovo okrenuo meču sa Litvanijom:

- Imali smo dva dana da ih selektiramo. Znamo da se radi o nezgodnom rivalu, podloga na kojoj igraju je specifična, nismo često igrali na takvom terenu. Videćemo kako će se oni postaviti protiv nas i odgovorićemo na to. Čast je biti favorit u ovoj grupi. Možda je to dodatan pritisak, ali izborićemo se sa tim, siguran sam. Početak je uvek težak, dosta je negativnih stvari bilo od kako se završio Mundijal. Bitno je da pobedimo i da se vratimo na pravi put.

Štoper Fjorentine nadovezao se na reči svog starijeg kolege i jasno stavio do znanja da Srbija ide u Litvaniju po prvu pobedu.

- Idemo tamo sa ambicijom da pobedimo. Bitno je da se počne sa tri boda, daćemo sve od sebe - započeo je Milenković.

RepublikaFoto: Starsport
Mladen Krstajić i Nikola Milenković

Reprezentacija razmišlja samo o narednim rivalima, bez osvrtanja na to šta se dešavalo ranije, to je Milenković i potvrdio.

- Fokusirani smo samo na ovu utakmicu, gledamo na ono što nas čeka sada. Oni su dobra reprezentacija, dobro smo se spremili i ništa nas neće iznenaditi. Nije na meni da odlučim ko će početi, selektor će odabrati najbolje u ovom momentu - dodao je mladi štoper.

Čolo Simeone je gledao utakmicu Fiorentine i Kjeva, veruje se zbog svog sina koji nastupa za Fiorentinu gde je saigrač našem Blekiju. Pitanje je bilo da li će biti u Litvaniji.

- Ne znam stvarno, gledao je tu utakmicu, ali je gledao svog sina - rekao je on uz osmeh.

Omladinska reprezentacija igra jako bitne mečeve u nastavku borbe za Evropsko prvenstvo, popularni Bleki se nada najboljem ishodu.

- Želim mladoj reprezentaciji puno sreće, igraju jako bitne utakmice protiv Rusije i Makedonije. Nadam se da će uspeti da dođu do konačnog cilja - završio je Milenković uz poruku podrške "orlićima".

- Nadam se da ćemo da odigramo dobru utakmicu. U ponedeljak će možda biti i teže nego sa Litvancima. Od skoro sam u kampu, momci dobro rade, dobra je atmosfera. Očekujem sve najbolje - rekao je Tomislav Karadžić.

Utakmica Srbije i Litvanije igra se ovog petka od 20.45, a prenos je na Sport klubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading