MRKELA: Nezgodni smo autsajderi, uspeh je da odigramo dobro

Autor:

Sport

04.09.2018

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učešće Crvene zvezde u Ligi šampiona veoma je značajno kako sa finansijskog aspekta, tako i zbog toga što će u Beograd doći neki od najboljih fudbalskih klubova na svetu, izjavio sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

RepublikaFoto: Starsport
Mitar Mrkela

Za njega je uspeh u Ligi šampiona da Zvezda odigra dobro i poručuje: Jesmo autsajderi, ali veoma nezgodni autsajderi.

Mrkela je u Novom danu TV N1 rekao da nije jednostavno objasniti šta se to promenilo u odnosu na prethodnih 26 godina, da bi se Crvena zvezda vratila u najelitnije fudbalsko takmičenje.

- Čitav klub je (danas) na nivou onoga što se zove Liga šampiona. Bez jakog kluba nema ni dobrih rezultata. Naravno, najzaslužniji su trener Milojević i igrači. Trudili smo se da u klubu ima što više ljudi koji znaju šta je Crvena zvezda, koji su igrali i radili u Crvenoj zvezdi - objasnio je on.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde

Kada su počele pripreme za novu sezonu, Liga šampiona je bila daleko, priseća se Mrkela.

- Prioritet je uvek domaće prvenstvo i rekli smo da bi bilo dobro da igramo Ligu Evrope, a u kvalifikacijama za Ligu šampiona šta uradimo. Namestilo se da smo sve utakmice igrali dosta dobro, došli smo do utakmice sa Salcburgom i rekli "sada ili nikada" - istakao je on.

Odmah nakon pobede nad Salcburgom, Zvezda je pojačala tim, i u roku od dan-dva, stigli su Ričmond Boaći, Goran Čaušić i Marko Marin. Takvi igrači su potrebni za utakmice sa Liverpulom, PSŽ-om i Napolijem, objasnio je Mrkela i istakao da oni ne bi mogli da budu dovedeni da nije bilo finansijske injekcije zbog plasmana u Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Mrkela je podsetio da je Zvezda dugo godina bila u finansijskim problemima, i da je igranje Lige šampiona veoma važno sa finansijskog aspekta, zbog čega očekuje da će dobar deo duga biti otplaćen.

Naravno, nadmetanje u najelitnijem fudbalskom takmičenju značajno je i za sve zvezdaše, koji su proteklih decenija navikli na velike utakmice i prisećaju se vremena kada su crveno-beli bili prvaci Evrope i sveta.

- Doći će u Beograd sjajni fudbaleri koje ne bismo videli da nije Lige šampiona. Jesmo autsajderi, ali bićemo veoma nezgodni autsajderi. Od samog početka kada sam došao uvek sam igračima i stručnom štabu govorio da treba da idemo korak po korak. Idemo da igramo prvu utakmicu protiv Napolija, da se nadmećemo, da budemo bolji od njih ako je moguće - naveo je sportski direktor Zvezde.

Smatra i da Zvezdi neće biti problem nedostatak iskustva, jer su crveno-beli prošle godine igrali Ligu Evrope, gde su se susreli sa jakim protivnicima u kvalifikacijama i potom prošli tešku grupu u kojoj su bili i Arsenal, Keln i BATE Borisov.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Na pitanje šta bi smatrao uspehom u Ligi šampiona, Mrkela je rekao: "Da odigramo dobro".

Istako je i da srpski fudbal dosta zaostaje za najboljim evropskim ligama u svakom pogledu, ali da su kvalifikacije za Ligu šampiona, ali i Ligu Evrope, pokazali da domaće prvenstvo i nije toliko loše.

- Govorim i o Partizanu, Spartaku, Radničkom iz Niša. Naši klubovi nisu toliko loši. Infrastruktura nam nedostaje. Izgleda lošije nego što jeste. Stadioni izgledaju orunulo. Kad bismo sve to upakovali u lepši proizvod, izgledalo bi bolje - uveren je Mrkela.

Dodao je i da srpski klubovi finansijski ne mogu da se nadmeću sa rivalima iz bogatih zemalja, i da dobrim delom žive od prodaje fudbalera. Za kontinuirani uspeh u Evropi biče potrebno duže zadržavanje igrača, objasnio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading