KRSTAJIĆ PRED LIGU NACIJA: Šansa za mlade igrače!

Autor:

Sport

03.09.2018

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije ovog petka od 20.45 igraju meč prvog kola Lige nacija protiv Litvanije u Kaunasu , a potom i utakmicu sa Rumunijom u Beogradu narednog ponedeljka. Naš selektor Mladen Krstajić govorio je o rivalima, ali se dotakao i situacije oko nepozivanja nekih igrača u seleciju.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Mladen Krstajić

Prvo se dotakao nedavnog uspeha Crvene zvezde, a potom rekao kakva je situacija sa fudbalerima koji nisu dobili poziv ovoga puta.

- Čestitam Zvezdi na velikom uspehu i plasmanu u Ligu šampiona. Žao mi je sto ostali klubovi nisu uspeli. Što se tiče Lige nacija, ideja je da isprobamo mlađe igrače koji su pokazali da zaslužuju mesto u timu, pre svega mislim na "zlatne orliće". Oni koji sad nisu pozvani, nisu precrtani za sva vremena - započeo je Krstajić.

Prokementarisao je i izjavu Milana Obradovića koji je rekao da su pojedini igrači pokušali da naprave puč u taboru "orlova".

- Milana Obradovića znam jako dobro, činjenica je da je tačno ono što je rekao o puču u reprezentaciji. To je sve - kratko je prokementarisao selektor Srbije, a onda se na njegove reči nadovezao Darko Kovačević:

- Osećam odgovornost čim sam prihvatio poziv FSS i gospodina Slaviše Kokeze. Osećam odgovornost prema svojoj zemlji i narodu. Treba da radimo kao tim i da svako snosi svoju odgovornost. Očekujem uspehe - rekao je on.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Aleksandar Kolarov

Krstajić se prisetio kako je sve izgledalo kada je on bio fudbaler.

- Ja sam 20 godina igrao profesionalni fudbal. Nisam se uvek slagao sa šefovima i selektorima jer poštujem sredinu u kojoj radim. Ne mogu da zabranim nekom da priča. Ako neko ima protiv mene nesto, neka kaže - a onda se osvrnuo i na Luku Milivojevića:

- Spisak se znao dve nedelje ranije. Ko je šta izjavio 21. avgusta ništa ne menja. Niko nije precrtan. Sve ostalo je otvoreno. Svaki igrač je podjednako bitan. Bez svakog možemo, osim Tadića, Kolarova i Mitrovića. Nisam imao konflikt ni sa kim. Nikakav konflikt. Ni sad, pa ni na dalje - kratko je rekao Krstajić.

Pričao je i o golmanu Vladimiru Stojkoviću koji posle mnogo godine nije dobio poziv da igra za reprezentaciju. Kako sam kaže, vreme je za mlađe.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Reprezentativci Srbije

- Što se tiče Stojketa, veliki je profesionalac. Nema nesporazuma. Ovo je momenat da mlađi golmani pokažu kvalitet. Želimo da budemo prvi u Ligi nacija. Nema sujete s moje strane, sve što imam da kažem, ja kažem direktno - jasan je selektor, a zatim prepustio kapitenu Aleksandru Kolarovu reč:

- Verovali smo da možemo da prođemo grupu na SP. I Brazilu je bila bitna utakmica, nisam još preboleo, ali priotitet su naredne utakmice i takmičenje koje nas očekuje. Bio je sastanak posle utakmice sa Švajcarskom. Pričali smo otvoreno o svemu. Mogu da potvrdim da je sastanak završen tako što smo se svi zagrlili na sred svlačionice. Puča nije bilo, situacija je bila normalna. Nismo svi u istom odnosu, ali to ne znači da se ne poštujemo. Atmosfera je bila predobra - rekao je Kolarov.

Selektor se još jednom osvrnuo na priče u puču, a onda prokomentarisao spisak.

- Nema veze sa zivotom prica oko sukoba na SP. Nesuglasice su normalna stvar u svakom timu. Pokušavate da nas isprovocirate. Navijači će reagovati iskreno, kao i mi. Na spisku ima novih igrača. Očekujem brzu i tečniju igru. Da budemo još bolji. Neće biti lako, ekipa će u petak izaći prvi put u tom sastavu. Favoriti smo protiv Litvanije i moramo to da pokažemo. Ko su desni bekovi u našem fudbalu, svi da se zamislimo. Kompletna javnost fudbalska. Kolarov je naš najbolji bek. Rukavina nam je jedini desni bek. Ne daj Bože da se nešto desi sa Rukavinom. Filip Stojković je propuštena šansa naše reprezentacije - iskreno je rekao Krstajić.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Darko Kovačević i Aleksandar Kolarov

Oko Filipa Stojkovića komentar je imao i Kolarov.

- Stojković i Marušic bi bili opcije. Ali, zašto nisu verovali u sebe? Meni nije palo na pamet da igram za Crnu Goru. To nije klub. Pričamo o reprezentaciji. Nije verovao u sebe, sad nek igra za CG. I on i Marušic. Oni prvi nisu verovali da će igrati - rekao je kapiten naše reprezentacije.

Selektor je odgovorio i na pitanje zašto ga nije bilo u javnosti nakon Svetskog prventsva.

- Odluka saveza je bila da se ne pojavljujem u javnosti posle Mundijala. Nikad nisam bezao od javnosti. Uzdignuta čela stojim - kratko se osvrnuo na tu situaciju Krstajić, a potom reč prepustio Kovačeviću koji je otkrio novost u taboru "orlova":

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Reprezentativci Srbije

- Nisam bio u Rusiji, ali atmosfera je bila izvanredna. To znam po priči selektora i igrača. Niko nas ne pita ništa za Litvaniju i Rumuniju. Bitne su utakmice, da se ekipa uigrava. Strucnom stabu se prikljucuje Zoran Filipović. Zvezda nije dala Bratislavu Živkoviću da se priključi - rekao je Kovačević.

Prvu utakmicu Srbija igra ovog petka od 20.45 časova protiv Litvanije u gostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading