Pobeda PSV-a, remi Benfike i PAOK-a

Autor:

Sport

21.08.2018

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri PSV iz Ajndhovena ostvarili su pobede u prvom meču baraža za plasman u Ligu šampiona, dok je Benfika u Lisabonu remizirala sa PAOK.

RepublikaFoto: twitter.com/PSV
FK PSV

PSV je opravdao ulogu favorita u Belorusiji i posle preokreta ostvario je značajan trijumf na putu do plasmana u elitno takmičenje - 3:2.

BATE je poveo u 9. minutu golom Finca Jase Touminena. Asistent je bio Aleksandar Filipović koji je ovog leta iz Voždovca otišao u redove beloruskog prvaka.

Ipak, gosti iz Holandije su preokrenuli. Pereiro je u 35. minutu izjednačio iz penala nakon što je Nemanja Milunović igrao rukom u kaznenom prostoru. PSV je poveo preciznim udarcem Lozana sa 20-tak metara u 61. minutu, a u finišu su viđena još dva gola.

Najpre je iskusni Aleksandar Hleb izjednačio u 88. minutu, a pobedu "filipsovcima" doneo je Isimat-Mirin u sledećem napadu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Benfika

Benfika je na "Lužu" remizirala sa grčkim PAOK iz Soluna - 1:1.

Benfika je bila mnogo bolji rival od grčkog vicešampiona, koji za 90 minuta samo jednom šutnuo u okvir gola rivala.

Srpski sudija Milorad Mažić je u poslednjim trenucima prvog poluvremena pokazao na belu tačku, a odgovornost je preuzeo 28-godišnji Pici, koji je upisao već peti gol u poslednja četiri meča.

Međutim, crno-beli su posle prekida i dobrog skoka izjednačili u 76. minutu. Strelac je bio Varda.

Ljumobir Fejsa je odigrao ceo meč za domaći tim, dok je Andrija Živković zamenjen u 65. minutu. Aleksandar Prijović je 87. minuta predvodio napad PAOK.

Revanš utakmice su za osam dana, a u sredu se sastaju Ajaks - Dinamo Kijev, Videoton - AEK i Jang Bojs - Dinamo ZAgreb.

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona 30. avgusta u Monaku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading