Ujedinjeni Novak i Federe brane Evropu

Autor:

Sport

21.08.2018

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijateljski teniski turnir koji nosi ime po legendarnom Rodu Lejveru, održava se u Čikagu od 21. do 23. septembra, i na njega, ponovo, dolaze veliki teniseri!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer i Novak

Među njima će prvi put biti i Novak Đoković, koga je izabrao "kapiten" Bjorn Borg - zadužen za "tim Evropu", uz Rodžera Federera, Aleksandra Zvereva, Grigora Dimitrova, Davida Gofana i Kajla Edmunda, dok ovoga puta nema Nadala, Tima, Čilića...

Njima će se suprotstaviti "Tim sveta" koji čine Huan Martin del Potro, Kevin Anderson, Džon Izner, Dijego Švarcman, Džek Sok i Niik Kirjos, u veoma zanimljivom sistemu takmičenja.


Dve ekipe će se timski takmičiti jedna protiv druge u tri dana tenisa - devet singl, i tri dubl "okršaja" - s tim da svaki sledeći dan nosi više bodova. Pobeda prvog dana donosi jedan bod, drugog dva, a trećeg tri - i ekipa koja prva dođe do 13 poena je pobednik turnira.

Prethodne godine u Pragu, Evropljani su slavili 15:9.


Raspored turnira još uvek nije zvanično objavljen, a postoji šansa da vidimo i dubl Rodžera Federera i Novaka Đokovića, kao što je prošle godine Švajcarac igrao s Nadalom.

Biće zanimljivo videti finaliste tek završenog Sinsinatija s iste strane mreže!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading