IZA RONALDA OSTALA PUSTOŠ!

Autor:

Sport

21.08.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazak Kristijana Ronalda u Juventus ostavio je pustoš u redovima trostrukog prvaka Evrope Reala iz Madrida! "Kraljevski klub" možda je zaradio 10 miliona evra na transferu Portugalca u Juventus (platili su ga 95, a prodali za 105 miliona evra), ali je ta prodaja očigledno zabolela navijače, koji su svoje mišljenje rekli već u prvom kolu Primere.

Posle Ronalda prazan stadion!

Ekipa Hulena Lopetegija savladala je Hetafe sa 2:0 (1:0) pred svega 48.466 gledalaca, što je najslabija poseta na "Santjagu Bernabeu" u poslednjoj deceniji! Prethodni put tribine Realovog zdanja bile su poluprazne u poslednjem meču sezone 2008/2009. u porazu od Majorke (1:3), kada je ekipa završila sezonu sa pet uzastopnih izgubljenih utakmica u šampionatu.

Već sledećeg leta usledio je remont i dolazak Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda za 95 miliona evra. Portugalac je u vitrine najvećeg kluba na svetu doneo četiri pehara Lige šampiona, pa zato i ne čudi što su navijači nakon njegovog odlaska okrenuli leđa timu.

Poređenja radi, na 19 utakmica Reala u Primeri prošle sezone bilo je 1.247.398 gledalaca, što je prosek od 65.653 po meču. Godinu dana kasnije, na otvaranju sezone protiv Hetafea pojavilo se 17.000 ljudi manje, pa je "Bernabeu", koji prima 81.044 duša, zvrjao poluprazan.

Modrić brani Inter od Pereza

Nezadovoljstvo Kristijana Ronalda i odnos predsednika Reala Florentina Pereza kulminirali su njegovim odlaskom u Juventus. Prethodno je tim napustio i trofejni trener Zinedin Zidan, a sada izlaz traži i Luka Modrić. Madriđani su zapretili tužbom Interu zbog toga što je bez znanja Reala kontaktirao sa Modrićevim menadžerima. Međutim, hrvatski as je Perezu poručio da je i sam razgovarao sa predstavnicima nero-azura i tako se stavio na stranu Intera, usput poručivši da više nije srećan u Realu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading