BARSA ODBRANILA SUPER KUP! Junaci Štegen, Dembele, Mesiju novo priznanje!

Autor:

Sport

13.08.2018

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone stigli su do prvog trofeja ove sezone pobedom nad Seviljom nakon preokreta 2:1 (1:1) u Superkupu Španije koji se igrao u Maroku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Barsa odbranila titulu!

Krenuli su Katalonci ofanzivno, napadali su, kontrolisali su igru, ali nisu prvi stigli do vođstva.

Sevilja je povela već u devetom minutu golom Pabla Sarabije iz prvog šuta Andalužana na utakmici.

Usledila je dominacija Barseone koju je predvodio Lionel Mesi, posle čijeg sjajnog šuta iz slobodnog udarca u 42. minutu, odbitak u gol ubacuje Đerar Pike. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Katalonci su dominaciju nastavili i u drugom delu meča, ali je Sevilja je imala sjajnu priliku u 63. minutu posle kornera, kada je Franko Vaskes pogodio prečku. 

Pretili su fudbaleri Sevilje u par navrata, ali nije bilo dovoljno jer su Katalonci bili izuzetno raspoloženi.

Dvanaest minuta pre kraja preokret je doneo Osman Dembele fantastični golom, zakucavši loptu sa 20-ak metara iskosa sa desne strane pod prečku. 

Imala je Sevilja idealnu priliku da izjednači, sudija je pokazao na belu tačku, ali šut Ben Jedera odbranio junak Barse, Ter Štegen, i sprečio prudužetak utakmice.

Barselona je odbranila Superkup, a kapiten Lionel Mesi je podigao 33. trofej u karijeri i postao najtrofejniji igrač u istoriji kluba, nadmašivši doskorašnjeg kapitena Andresa Inijestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading