"Torcida" opet pljuje po Srbiji!

Sport

11.08.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozna provokacija sa splitskog Poljuda! Navijači Hajduka, popularna "Torcida", na utakmici protiv rumunske Steaue u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (0:0) razvili su uvredljiv transparent na račun Srba i Srbije dok su odavali počast preminulom pevaču Oliveru Dragojeviću.

Torcida!

POMAGAO KLUB

Bez ikakve potrebe na Poljudu se moglo videti: "Nema novaca za koje bih pevao u zemlji koja je nanela toliko zla mojoj Hrvatskoj. Kapetane, mirno more". "Torcida" je ovim transparentom aludirala na to što Dragojević nije hteo da peva u Srbiji od rata iako su mu organizatori nudili blanko čekove. Popularni muzičar bio je veliki navijač Hajduka i ljubitelj fudbala, a kada je nedavno preminuo od raka, navijači su se organizovali i u belim košuljama napravili špalir.

- Ja sam jedan od najžešćih, teži mi je poraz Hajduka, nego kad na nekom festivalu slabije prođem. Dao bih svoja tri prva mesta za jedno Hajdukovo - govorio je svojevremeno Dragojević, koji je redovno pevao na rođendanima kluba, ali ga i finansijski pomagao.

MRŽNJA SVE JAČA

Nažalost, mržnja u navijačima Hajduka je tolika da ne mogu da ne pomenu Srbe i kada ispraćaju svoje legende, a tenzije su još više porasle posle prošlonedeljnog hapšenja huligana iz Splita koji su opljačkali pumpu nadomak Beograda i maltretirali radnike. Takođe, na utakmici hrvatskog prvenstva prošle nedelje izrazili su tugu što njihovi sugrađani sede u srpskom zatvoru, pa nema sumnje da je mržnja prema Srbija jača od ljubavi prema Oliveru, koji možda nije hteo da peva u našoj zemlji, ali o tome nije želeo ni da priča.

Tompsone, u Pulu nećeš moći!

Hrvatski zastupnik u Evropskom parlamentu Ivan Jakovčić pobesneo je zbog koncerta ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona povodom "Oluje".

- To što nije kažnjen je dokaz da država ne funkcioniše, on želi od mladih napraviti neoustaše. Tompsonu mogu samo poručiti: nisi pevao u pulskoj Areni, bogami, niti ćeš - poručio je nekadašnji istarski župan Jakovčić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading