Počinje engleski Čempionšip, najzanimljivija druga liga na svetu!

Autor:

Sport

03.08.2018

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon duže pauze koja je okončana plasmanom Fulama u Premijer ligu pobedom na Aston Vilom došlo je vreme za novu sezonu Čempiošipa. Jedna od najskupljih, ali i najzanimljivijih drugih liga na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Počinje Čempionšip

Novu sezonu otvoriće duel Reding - Derbi (prenos na Sportklubu) ovog petka od 21 čas. Pred zaljubljenicima u engleski fudbal je još jedna jako uzbuljiva sezona.

Favorit broj jedan da osvoji ovu ligu je Stouk, koji je posle deset godina ispao iz elite i krenuo od nule, dovođenjem najpre novog menadžera Gerija Roveta. Otišao im je Džerdan Šaćiri u Liverpul, ali su zato za gotovo 40.000.000 evra stigli: Džejms Meklin (VBA), Etebo (Firense), Tom Ins (Hadersfild) i Benik Afobe (Vulvs).

Uz njih, glavni favoriti za najviši plasman su i Vest Bromvič Albion, koji deluje solidno iako nije mnogo ulagao, kao i Midlsbro, prošlogodišnji polufinalista plej-ofa, koji je zadržao okosnicu i koji će sada od početka krenuti u napad na Premijer ligu s Tonijem Pjulisom na klupi i Adamom Traoreom u špicu.

Pozitivno iznenađenje mogao bi da bude i uspavani velikan Notingem Forest s Aitorom Karankom na čelu koji je tokom leta doveo čak 10 novih fudbalera. Portugalac Žoao Karvaljo je najskuplji fudbaler u celoj ligi, plaćen je Benfiki čak 15.000.000 evra, a tu su i Hil Dijas (Monako), Luis Graban (Norič) i Hilal Sudani iz zagrebačkog Dinama, koji će takođe biti glavni aduti u borbi za plej-of.

Ipak, nikako ne treba zaboraviti ni Lids koji je za trenera postavio Marsela Bijelsu, popularnog "ludaka". Vežite se, polećemo!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading