DULE SAVIĆ BEZ PARDONA: FIFA se finansira od preprodavaca droge i oružja, SAMO LUDACI NAVIJALI ZA HRVATSKU!

Autor: alo.rs

Sport

02.08.2018

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda FK Crvena zvezda i jugoslovenskog fudbala Dušan Savić je u razgovoru za dnevni list "Alo!" izjavio kako nikako ne razume ljude iz Srbije koji su podržavali Hrvate na Mundijalu, kao i da je FIFA prljava organizacija koja je imala za cilj da naša selekcija ne prođe grupu u Rusiji.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Savić izneo sve što mu je bilo na duši

- Definitivno nam je nedostajalo sreće, ali i pravde da prođemo u drugi krug. Ono što je posebno bolno jeste apsolutna krađa i još jedan susret s nepravdom. I to izazvanom namernim gestom nemačkog sudije Feliksa Briha - kaže Dule Savić za "Alo!" i dodaje - Sve je jasno kad vam signaliziraju iz VAR sobe da pogledate snimak, a vi to odbijete. Svi drugi su gledali snimke, a samo on nije hteo.

Savić dodaje kako na tom susretu "orlovi" nisu imali nikakve šanse da ostvare dobar rezultat.

- To se sve znalo unapred i videlo se da je odavno određeno ko će biti krivac. Mi nismo imali nikakve veze s nesportskim gestom, a zbog zastave koja je nakratko bila na tribinama, kažnjeni smo devet puta više od njih. Pre početka utakmice skrenuta je pažnja FIFA da u toj reprezentaciji igraju neki koji nisu Švajcarci, već Šiptari i koji nose kopačke sa zastavom Albanije. Da su to ljudi koji su vaspitavani da mrze Srbiju. Imali ste i ono mlataranje onim skraćenim prstima koji služe samo za prodaju semenki i koji kao simbolizuju neke orliće, ali će im ta krila vrlo brzo biti skresana. I za sve to su kažnjeni sa pet hiljada evra. Dobro nam nisu uzeli tri boda, a mogli su i to - kaže on i dodaje još neke intrigante detalje vezane za Svetsku fudbalsku federaciju.

- To je određeno na višem nivou. Oni su svi plaćeni od narko-novca. Sve su to crni fondovi. Zna se kako se to finansira. Od prodaje droge, oružja, trgovine organima, držanjem prostitutki po Italiji.... Setite se da su pre nekoliko godina određeni čelnici FIFA pohapšeni zbog uzimanja mita. Taj novac sigurno nije skinut s nekog računa, pa dat njima, već je reč o tim crnim fondovima. Nije to ništa nepoznato. To oni tako rade.

Savić je dodao da je ljut i ogorčen na sve koji su navijali za Hrvate u četvrtfinalnom duelu sa Rusima.

- Razumem da neko kome je porodica iz Hrvatske navija za nju, to je ljudski, ali ružno je što su se mnogi iz snobovštine, neke evropejske, pederske i iz autošovinizma dodvoravali na taj način. Što bi rekli mladi, misle da su tako „in". Kao, oni nas vode u Evropu tim razmišljanjem. Imam dobre prijatelje koji su Hrvati i siguran sam da se gade ovoga što je bilo u Zagrebu. Gade se ustaške politike Hrvatske i preselo im je finale zbog ovoga što je bilo posle toga. Ne razumem one koji su navijali za ustašku Hrvatsku. Lelemudi koji iz mržnje krive Srbiju i pljuju je, a onda, da bi se izlečili, navijaju za Hrvatsku. Imaju i oni pravo, ali postoje institucije koje su zadužene za to, samo što su im kapaciteti popunjeni. Mada, reč je o ozbiljnijim slučajevima i trebalo bi pronaći neki krevet i za njih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading