BUKA SE NE STIŠAVA: Fudbalske sudije sukobile mišljenja povodom Rodićevog gola!

Autor: Večernje novosti

Sport

30.07.2018

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnje ugledne srpske fudbalske sudije Raka Đurović i Miroslav Radoman izneli su za "Večernje novosti" potpuno oprečna mišljenja po pitanju ofsajda prilikom postizanja gola Milana Rodića protiv niškog Radničkog u 2. kolu Superlige.

RepublikaFoto: Starsport
Meč Zvezde i Radničkog izazvao dosta kontroverzi

Đurovićevo mišljenje je da je Rodićev gol bio iz nedozvoljene pozicije i da je tim sa juga Srbije drastično oštećen na stadionu "Rajko Mitić".

– Prema novim pravilima, gleda se da napadač ili potencijalni strelac bude maksimalno zaštićen, pa se kaže da ne postoji ofsajd ako lopta na putu ka strelcu usput zakači odbrambenog igrača. Da, ali ovde je pitanje da li je odbrambeni igrač Radničkog loptu na putu ka svom golu udario intuitivno, da li joj je promenio pravac ili je njom igrao nespretno, ili je imao punu kontrolu nad njom. Mislim da Bondarenko nije imao nameru, pa se to ne može prema novim pravilima tumačiti kao začetak nove akcije, i da je Rodić bio u čistom ofsajdu – kazao je Rade Đurović.

S druge strane, Miroslav Radoman, nekada najbolji srpski fudbalski sudija, ima suprotno mišljenje.

– Trebalo bi se pridržavati novih preporuka. To što je Rodić sve vreme najbliži golmanu, i što se mnogima čini da je u čistom ofsajdu, opovrgava trenutak kada posle Stojiljkovićevih makazica loptu dodiruje Bondarenko, odbrambeni igrač Radničkog. Kao što znamo, pasivni ofsajd, u kojem je Rodić sve vreme, zapravo nije kažnjiv, a njemu je samo u prilog došla činjenica da je na putu do njega loptu dodirnuo igrač Nišlija. Dakle, gol je potpuno opravdano priznat – kaže Radoman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading